Sledeći potez je sazivanje Skupštine poverilaca koji će odlučiti o daljim koracima u prodaji 54,77 odsto udela

Nema ponuda za kupovinu udela u Uljanik Brodogradnji 1856

BiznisFirme u fokusuRegion

12.4.2023 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nema ponuda za kupovinu udela u Uljanik Brodogradnji 1856 Nema ponuda za kupovinu udela u Uljanik Brodogradnji 1856
U utorak 11. aprila u 15 sati istekao je rok za predaju ponuda za kupovinu 54,77 odsto udela u Uljanik Brodogradnji 1856. Na taj... Nema ponuda za kupovinu udela u Uljanik Brodogradnji 1856

U utorak 11. aprila u 15 sati istekao je rok za predaju ponuda za kupovinu 54,77 odsto udela u Uljanik Brodogradnji 1856. Na taj poziv nije stigla nijedna obavezujuća ponuda, pa će se prodaja ponoviti u drugom krugu.

Ovu informaciju dobio je Glas Istre od stečajnog upravitelja Uljanik Brodogradilišta Lorisa Raka, prenosi SeeBiz.

Hrvatski mediji su pisali da su tokom prošlog meseca da su dva potencijalna strateška partnera izvršila dubinsko snimanje, pa se očekivalo da će isti dati svoje ponude za kupovinu. Izgleda im je početna cena od 27,64 miliona evra bila prevelika, pa su odlučili da ponude predaju u drugom krugu, ili da potraže druge prilike za ulaganje.

Sledeći potez je sazivanje Skupštine poverilaca Uljanik Brodogradilišta u stečaju, kada će poverioci odlučiti o daljim koracima u prodaji 54,77 odsto udela u Uljanik Brodogradnji 1856. Očekivanja su da će se javiti strateški partner za kojeg se svi nadaju da će ponovo pokrenuti brodogradnju u Puli i novo zapošljavanje. Kada bude izabran kupac, a on izvrši uplatu, taj novac bi trebalo da se uplati poveriocima, a to su država i radnici „starog“ Uljanika.

Prvobitno je bio postavljen rok za predaju ponuda do 13. marta, pa je produžen do 29. marta, a zatim je konačan datum bio 11. april. Prvo produženje je bilo kako bi zainteresovani kupci mogli da izvrše dubinsko snimanje, jer je utvrđeno da je taj postupak složeniji i zahteva više vremena. Drugi put je produžen kako bi ulagači mogli da pripreme ponude za kupovinu.

Prodaja je odlučena sredinom januara, kada su poverioci naložili Lorisu Raku da oglasi prodaju, i obavezali su ga da ceo posao završi do sredine marta. On je tada u nekoliko navrata spomenuo da bi postupak mogao da potraje i više od dva meseca, i sada se pokazalo da je ta prognoza bila tačna.

Javni poziv za prikupljanje ponuda objavljen je 25. januara. Prema informacijama iz Uljanika, stigle su dve neobavezujuće ponude, ali nije stigla nijedna obavezujuća ponuda, pa nadmetanje mora da se ponovi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...