NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra

AgrobiznisBiznisEUInvesticijeRegion

11.6.2020 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra
Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti dostupna u okviru četvorogodišnje projekta EU4Agri... NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra

Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti dostupna u okviru četvorogodišnje projekta EU4Agri (2020-2024), koji će podržati oko 2.600 poljoprivredno-prehrambenih proizvođača širom BiH.

Na ovaj način, EU pruža podršku ovom sektoru ne samo u otvaranju novih radnih mesta, već i u očuvanju postojećih i oporavku od posledica Covid-19 pandemije, prenosi biznisinfo.ba.

Ukupna vrednost projekta iznosi 20,25 miliona eura, a sprovode ga i sufinansiraju sa 250.000 evra sredstava Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru će biti sprovedena putem poziva za dodelu grantova u tri oblasti: ulaganje u primarnu proizvodnju i kapacitete za preradu u cilju ojačanja tržišne efikasnosti, jačanje savetodavnih usluga za unapređenje znanja i razvoj veština i jačanje i diverzifikacija ruralne ekonomije.

Kroz projekat će korisnicima biti pružena tehnička pomoć kako bi što uspešnije iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva. Prvi javni pozivi za dodjelu grantova u okviru projekta EU4Agri planirani su za juli, septembar i oktobar 2020. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...