Rukovodioci hotelske grupe smatraju da MKG Properties neće značajno unaprediti njeno poslovanje

Odbor direktora Budvanske rivijere protiv prodaje kompanije

BiznisPoslovanjeRegionTurizam

21.6.2022 17:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Odbor direktora Budvanske rivijere protiv prodaje kompanije Odbor direktora Budvanske rivijere protiv prodaje kompanije
Odbor direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera protivi se njenoj prodaji i smatra da bi kompanija trebalo da ostane u državnom vlasništvu. Oni su u... Odbor direktora Budvanske rivijere protiv prodaje kompanije

Odbor direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera protivi se njenoj prodaji i smatra da bi kompanija trebalo da ostane u državnom vlasništvu. Oni su u Mišljenju o ponudi kompanije MKG Properties za preuzimanje akcija Budvanske rivijere naveli da je Odbor jednoglasno protiv prodaje.

U dokumentu je navedeno da Odbor smatra da u uslovima poslovanja nakon korone, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu, MKG Properties neće značajno unaprediti poslovanje Budvanske rivijere, prenosi agencija Mina.

Oni su dodali da je u normalnim poslovnim okolnostima Budvanska rivijera najuspešnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama, uz postojeća i planirana investiciona ulaganja, odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti, to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend.

Odbor direktora, kako je navedeno, smatra da MKG Properties neće značajno unaprediti ni politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih.

Oni su naveli da Budvanska rivijera, kao preduzeće u većinskom državnom vlasništvu, kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mesta zapošljava najstručniji kadar, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status.

Iz Budvanske rivijere su saopštili da su protiv njene prodaje bili predsednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača. Članovi Odbora Jovan Purar i Vladimir Sekulić, kako je objašnjeno, nisu imali pravo učešća u sačinjavanju dokumenta jer se, prema članu 29 i tačkama 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, smatraju direktnim učesnicima.

Iz kompanije su podsetili da su krajem aprila, odlukom Skupštine akcionara, u novi Odbor direktora imenovani Pejović, Đurović i Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, Sekulić ispred AIK banke i Purar kao predstavnik kompanije Tandexon limited.

BUDVANSKA RIVIJERA

TRG SLOBODE BR. 1, BUDVA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
12.560.607,00 (2021)
Broj zaposlenih:
412 (2021)
  • kaćica

    21.6.2022 #1 Author

    Sto da se proda nesto sto donosi novac.

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.6.2022 #2 Author

    Videcemo kome ce na kraju pripasti…

    Odgovori

  • VERA

    26.6.2022 #3 Author

    Zasto da prodaju ako dobro rade.

    Odgovori

  • NINICA

    27.6.2022 #4 Author

    Ako dobro rade , što da prodaju?

    Odgovori

  • MarijaS

    30.6.2022 #5 Author

    Pa normalno,sto bi se prodavalo ako se dobro posluje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...