Kroz lokalne programe podrške do sada podstaknuta realizacija čak 236 biznis planova

Podržano još 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra

InovacijePoslovanjePreduzetnikRegion

28.11.2023 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Podržano još 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra Podržano još 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra
Opština Bar donela je odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 270.000 evra, za realizaciju biznis ideja... Podržano još 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra

Opština Bar donela je odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 270.000 evra, za realizaciju biznis ideja 50 barskih preduzetnika.

„Reč je o najvećem iznosu sredstava i broju podržanih preduzetnika i preduzetnica po jednom javnom pozivu, od pokretanja ovih opštinskih intervencija“, saopšteno je iz opštine, prenosi Mina.

Odluka je doneta u skladu sa novim Programom podrške razvoju preduzetništva na teritoriji Opštine Bar za period od ove do 2026. godine kojim je, pored direktne finansijske podrške za projekte manje vrednosti, predviđena i linija podrške za investicione projekte kroz koju se omogućava nabavka i ugradnja nove opreme, mašina, specijalizovanih mašina i uvođenje standardizacije.

“Shodno tome, na osnovu ovog javnog poziva, dodeljena su sredstva u iznosu od 246.000 evra za realizaciju 47 projekata manje vrednosti, dok je za dva biznis plana veće vrednosti opredeljeno 24.000 evra”, precizirali su iz opštine.

Opština Bar je, kako su naveli njeni predstavnici, zaključno sa tim javnim pozivom, u prethodnom petogodišnjem periodu kumulativno plasirala gotovo 1,1 milion evra bespovratnih grantova za podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva.

“Time je potvrdila da je sistemsko unapređenje uslova za bavljenje preduzetništvom jedan od najznačajnijih prioriteta lokalne uprave, koji se temelji na ideji da mali i srednji biznisi, podstičući inovacije, doprinose opštem ekonomskom rastu i razvoju lokalne ekonomije”, dodaje se u saopštenju.

Kroz lokalne programe podrške do sada je podstaknuta realizacija čak 236 biznis planova, što Opštinu Bar pozicionira kao lidera u generisanju novih strategija i kreiranju novih radnih mesta u realnom sektoru.

Odluka o dodeli sredstava dostupna je na zvaničnoj veb stranici opštine, www.bar.me. Ugovore sa preduzetnicima, odnosno odgovornim osobama u kompanijama kojima je Komisija odobrila sredstva, zaključiće predsednik opštine Dušan Raičević.

  • MARIJAMACA

    29.11.2023 #1 Author

    Svaka cast 👏

    Odgovori

  • Maky

    1.12.2023 #2 Author

    S obzirom da je glavna luka u Cg ovo je itekako pohvalno, svaka cast ….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...