najveći mesečni rast zabeležen u delatnosti komunikacija

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 771 evro

Region

30.3.2023 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 771 evro Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 771 evro
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je, prema podacima Monstata, iznosila 771 evro i bila je 1,8 odsto veća u odnosu na... Prosečna neto zarada u Crnoj Gori 771 evro

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je, prema podacima Monstata, iznosila 771 evro i bila je 1,8 odsto veća u odnosu na januar. Prosečna neto zarada je u donosu na isti period prošle godine porasla 9,2 odsto nominalno.

U bruto iznosima, prosečna plata u Crnoj Gori iznosila je 958 evra, prenosi Mina.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u februaru u odnosu na januar zabeležile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile rast od 1,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u februaru su u odnosu na januar najviše porasle u sektorima informisanje i komunikacije 10,7 odsto, vađenje ruda i kamena 10,6 odsto, državna uprava i odbrana –  obavezno socijalno osiguranje 9,3 odsto, stručne, naučne i tehničke delatnosti 5,7 odsto, kao i administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 4,7 odsto.

Pad neto zarade u februaru u odnosu na prethodni mesec zabeležen je u sektorima zdravstvena i socijalna zaštita 5,1 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 4,3 odsto, umetničke zabavne i rekreativne delatnosti 3,3 odsto, građevinarstvo 2,6 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.