putevi iscrtani, postavlja se signalizacija

Prva deonica crnogorskog auto-puta otvara se 15. januara

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeRegion

14.12.2021 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prva deonica crnogorskog auto-puta otvara se 15. januara Prva deonica crnogorskog auto-puta otvara se 15. januara
Ministar kapitalnih investicija u Crnoj Gori Mladen Bojanić saopštio je da se nada da će se već od 15. januara naredne godine proći prvom... Prva deonica crnogorskog auto-puta otvara se 15. januara

Ministar kapitalnih investicija u Crnoj Gori Mladen Bojanić saopštio je da se nada da će se već od 15. januara naredne godine proći prvom deonicom auto-puta, navodeći da su bila očekivanja da će se to desiti i tokom ovog meseca.

Kako je najavio u emisiji Link na Radiju Crne Gore, vožnja tokom probnog perioda biće besplatna.

Bojanić je rekao da su građevinski radovi na auto-putu završeni 30. novembra, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Prema njegovim rečima, ostao je jedan deo koji je kasnio sa elektromašinskim instalacijama, što je odužilo radove. Bojanić je naveo da u ovom momentu treba da se reše elektromašinski radovi i da se stavi u funkciju nadzor, te da se signalizacija već testira po tunelima i da su putevi iscrtani.

Rekao je da je izvesna je i izgradnja druge donice auto-puta.

„Radi se idejni projekat od Mateševa do Andrijevice. Sve u svemu optimistični smo. Verovatno ćemo dobiti 40 odsto granta za finansiranje tih deonica“, precizirao je Bojanić.

Govoreći o kompaniji ToMontenegro, Bojanić je podsetio da je ona formirana u vrlo kratkom roku. On je izjavio da je cilj bio da se osposobi kompanija kako bi uoči početka sezone počela da dovodi turiste, radi oporavka turizma u ovoj zemlji.

Ministar je kazao da je u prvom kvartalu zabeležen minus, ali da su tek na početku. „I daleko manje komplikovani poslovi u početku moraju da trpe gubitke“, ocenio je Bojanić i dodao da je ostalo da se reši pitanje trećeg aviona.

Kako je naveo, minus koji je napravljen je očekivan za prvih šest meseci, a sada je vreme da pametnom strategijom kompanija postane efikasna i da počne da funkcioniše na bati tržišta, uz dozvoljenu državnu pomoć.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...