RAST BDP U BIH Prvi kvartal beleži skok od dva odsto

RegionVesti

1.7.2020 10:03 Autor: Ljiljana Begović 0

RAST BDP U BIH Prvi kvartal beleži skok od dva odsto RAST BDP U BIH Prvi kvartal beleži skok od dva odsto
Bruto domaći proizvod Bosne i Hercegovine ostvario je realni rast od dva odsto u prvom tromesečju ove godine, pokazuju prve procene Agencije za statistiku... RAST BDP U BIH Prvi kvartal beleži skok od dva odsto

Bruto domaći proizvod Bosne i Hercegovine ostvario je realni rast od dva odsto u prvom tromesečju ove godine, pokazuju prve procene Agencije za statistiku BiH.

Desezonirana serija podataka pokazuje rast BDP u prvom tromesečju 2020. godine od 0,3 % u odnosu na prethodno tromesečje.

BDP BiH u prvom tromesečju ove godine iznosio je 8,25 milijardi KM, od čega 6,84 milijardi čini bruto dodata vrednost, a 1,41 milijarde KM porez na proizvode, minus subvencije na proizvode.

U prvom tromesečju 2020, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, značajan realni rast bruto dodate vrednosti zabeležen je u delatnostima: Informacije i komunikacije (8,4 odsto) i Ostale uslužne delatnosti (7,8 odsto), prenosi Indikator.ba.

Realni pad bruto dodate vrednosti beleži se u prerađivačkoj industriji, od 5,8 odsto, kao i u građevinarstvu (2,8 odsto).

Tagovi
BDP BIH REGION

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...