Kupci spremni da plate i 54.000 evra za mesto za parkiranje

Rast tražnje za garažama i parking mestima u Zagrebu pogurao cene

RegionU fokusu

5.1.2024 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rast tražnje za garažama i parking mestima u Zagrebu pogurao cene Rast tražnje za garažama i parking mestima u Zagrebu pogurao cene
Garsonjera u suterenu nedaleko od glavnog zagrebačkog trga prodaje se za 58.000 evra, ali još čeka na novog vlasnika, dok je u komšiluku prodato... Rast tražnje za garažama i parking mestima u Zagrebu pogurao cene

Garsonjera u suterenu nedaleko od glavnog zagrebačkog trga prodaje se za 58.000 evra, ali još čeka na novog vlasnika, dok je u komšiluku prodato parking mesto u garaži za 54.000 evra. Tražnja za garažama sve je veća pa i cene rastu, preneo je Seebiz.

Razlog leži u tome što postoji deficit parking mesta u Zagerebu.

„U Svetoj Klari garažna parking mesta dostižu cenu od 15 do 30 hiljada evra“, objasnila je za RTL Danas suvlasnica agencije za nekretnine Martina Naletilić. I dok su garaže i dalje tražene, potražnja za stanovima još prošle godine počela je da stagnira.

„Prošla godina se pokazala kao godina početka stagnacije u smislu pada tražnje. U početku se pričalo od 10 do 30 odsto. Mislim da ćemo na kraju videti da je bilo 30 do 40 odsto pad tražnje. Treba imati na umu da je 2022. godina bila rekordna i da se prodavalo sve što je došlo na tržište“, ukazao je stručnjak za nekretnine Sanjin Rastovac.

Novogradnja bi trebalo da zadrži cenu na istom nivou dok se očekuje da će starogradnja pojeftiniti, tvrde stručnjaci.

„Mislim da će sad kupci imati veću šansu za pregovore nego što su imali pre godinu dana. Da neće biti konkurencija deset kupaca na jednu nekretninu i da će moći da ispregovaraju bolju cifru. Pokazalo se do sada da ta bolja cifra 10 odsto, a sada i više od 15 odsto (niža)“, dodaje Rastovac.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...