najviše posetilaca iz Bosne i hercegovine, slovenije, austrije, srbije i nemačke

Rekordna turistička poseta u Zagrebu

BiznisRegionTurizam

5.1.2024 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Rekordna turistička poseta u Zagrebu Rekordna turistička poseta u Zagrebu
Zagreb je u decembru 2023. posetilo gotovo 126.000 turista, a pored domaćih najviše je bilo turista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Srbije i Nemačke, saopšteno... Rekordna turistička poseta u Zagrebu

Zagreb je u decembru 2023. posetilo gotovo 126.000 turista, a pored domaćih najviše je bilo turista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Srbije i Nemačke, saopšteno je iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Ostvareno je ukupno 236.200 noćenja, što je najviše među svim hrvatskim odredištima, prenosi Beta pozivajući se na Hinu.

Prema podacima za celu 2023, Zagreb je posetilo 1,3 miliona turista ili 21 odsto više nego u 2022, a nešto više od 2,5 miliona noćenja porast je od 13 odsto, podaci su TZGZ.

Na nivou cele godine najviše je bilo turista iz Nemačke, SAD, Italije, BiH i Srbije, a najviše noćenja ostvarili su turisti iz SAD, Nemačke, Italije, Velike Britanije i BiH.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...