Letovi kreću sledeće godine

Ryanair uvrstio Sarajevo na svoju listu destinacija

BiznisRegionTurizam

29.11.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ryanair uvrstio Sarajevo na svoju listu destinacija Ryanair uvrstio Sarajevo na svoju listu destinacija
Niskotarifna avio-kompanija Ryanair odlučila je da Sarajevo uvrsti na listu destinacija sa kojih će leteti sledeće godine, dok njen direktni konkurent WizzAir planira da... Ryanair uvrstio Sarajevo na svoju listu destinacija

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair odlučila je da Sarajevo uvrsti na listu destinacija sa kojih će leteti sledeće godine, dok njen direktni konkurent WizzAir planira da poveća broj linija sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine.

Ryanair i WizzAir odazvali su se javnom pozivu za dodelu subvencija Turističke zajednice Kantona Sarajevo s ciljem boljeg korišćenja turističkih kapaciteta Bosne i Hercegovine i dobili „zeleno svetlo“ za nove poslovne aranžmane u toj zemlji, piše Seebiz.

„Želim da najavim pet novih linija sa 200.000 putnika godišnje“, rekao je komercijalni direktor  Ryanaira Džejson Mekginis (Jason McGuinness) novinarima u Sarajevu, napominjući da je Sarajevo predugo bilo „pod opsadom“ skupih avio-kompanija, što irska kompanija namerava iz temelja promeniti ulaskom na ovo tržište.

Sarajevo bi od aprila sledeće godine trebalo da bude povezano avionima Ryanair sa jeftinim letovima za Milano, London, Geteborg, Brisel i Memingen.

WizzAir, koji je ove godine drastično smanjio broj letova iz Tuzle i ukinuo bazu koju je imao na tamošnjem aerodromu, sada se fokusirao na Sarajevo, pa će ta kompanija svojim letom povezati i glavni grad Bosne i Hercegovine sa nekoliko destinacija u inostranstvu, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Pored zadržavanja postojeće linije za London, WizzAir bi, takođe, trebalo da uspostavi linije za Rim i Abu Dabi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...