pokretanje prozivodnje i očuvanje radnih mesta

Švedski Uber Nordic zainteresovan za investiranje u nikšićkoj Željezari

Region

22.12.2023 12:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Švedski Uber Nordic zainteresovan za investiranje u nikšićkoj Željezari Švedski Uber Nordic zainteresovan za investiranje u nikšićkoj Željezari
Potencijalni investitori iz švedske kompanije Uber Nordic zainteresovani su za investiranje i pokretanje proizvodnje u nikšićkoj Željezari, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.... Švedski Uber Nordic zainteresovan za investiranje u nikšićkoj Željezari

Potencijalni investitori iz švedske kompanije Uber Nordic zainteresovani su za investiranje i pokretanje proizvodnje u nikšićkoj Željezari, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujević sa saradnicima, razgovarao je sa predstavnicima kompanije Uber Nordic, gde je potvrđena namera investitora da pokrene pogone u Željezari i proizvodnju čelika uz potpunu modernizaciju pogona definisanu kroz dinamiku razvoja investicije, prenosi Mina.

Savetnik predsednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović, organizovao je i koordinirao posetu investitora i sastanke sa svim relevantnim institucijama u cilju zajedničkog pronalaženja rešenja za pokretanje proizvodnje u Željezari Nikšić, kako bi se očuvala postojeća i generisala nova radna mesta kroz otvaranje novih pogonskih celina.

Prethodno je organizovan sastanak sa rukovodstvom kompanije Elektroprivrede (EPCG), kao vlasnikom Željezare gde je predsednik borda direktora EPCG Milutin Đukanović, predočio potencijalne modele buduće saradnje.

Đukanović je rekao da je u Željezari trenutno zaposleno 288 ljudi kao i da prostor fabrike obuhvata milion metara kvadratnih, dok je pod krovom oko 250.000 metara kvadratnih, a investitor je prezentovao investicioni plan sa ciljem pokretanja čeličane, kovačnice i namjenske proizvodnje uz proizvodnju kvalitetnih čelika baziranu na zelenoj tehnologiji.

Finansijski direktor, Frederik Aker i stručni konsultant kompanije Uber Nordic, Radovan Perović, predočili su modele investiranja kompanije do 70 miliona evra u opremu i pogone Željezare, te posebno naglasili nameru investitora za dugoročnu investiciju uz postepeno povećanje broja zaposlenih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...