Bivšim radnicima nudi se angažman na osnovu ugovora o delu

EPCG-Željezara će zaposliti 197 radnika

Bolji posaoRegionVesti

8.2.2023 10:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPCG-Željezara će zaposliti 197 radnika EPCG-Željezara će zaposliti 197 radnika
Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović potvrdio za medije da je sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) dogovoreno da će najkasnije 23. februara u... EPCG-Željezara će zaposliti 197 radnika

Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović potvrdio za medije da je sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) dogovoreno da će najkasnije 23. februara u novu EPCG – Željezaru ući 197 radnika.

Svi će, kako je objasnio Vujović, za početak biti angažovani na osnovu ugovora o delu, imajući u vidu da je prvo neophodno obezbediti i očistiti fabriku, pogone i kancelarije, te popisati pokretnu i nepokretnu imovinu.

Taj posao će, kako procenjuje, trajati najmanje mesec dana, a očekuje da bi 1. marta trebalo da bude i raspisan konkurs na osnovu sistematizacije čija je priprema u toku, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Pobjedu.

Datum njihovog ulaska u pogone zavisi od plaćanja druge rate, imajući u vidu da je krajnji rok za to 15. februar, te da po ugovoru imovinu mogu preuzeti osam dana nakon toga. Ipak, nada se da bi ta uplata mogla biti ranije, a samim tim i početak njihovog angažmana.

Konkurs će, kako je kazao Vujović, biti otvoren za sve, ali smatra da su bivši radnici Željezare najobučeniji za taj rad.

„Mislim da je ovo dosta korektan dogovor, jer smo počeli sa mnogo manjim brojem radnika. Mi smo i dalje na krovu i tu ostajemo dok ne uđemo u proizvodni pogon. Kad smo izdržali gore već šest meseci, možemo izdržati i najkasnije do 23. februara“, kazao je Vujović.

Upitan na osnovu čega će odlučiti ko će od njih 229 biti u toj grupi od 197, Vujović je kazao da će to odrediti interno, te da tu problema neće biti. Kako je kazao, još ne znaju kolike će naknade primati na osnovu ugovora o delu, ali ukazuje da im je najvažnije da počnu da rade.

Prema nedavno prezentovanom biznis planu, u Željezari će biti aktivirane četiri delatnosti i to solarna elektrana, konstrukcija, potkonstrukcija i kovačnica za šta su predvideli 304 radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...