Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore radi na razvoju "celogodišnjeg proizvoda"

U Bečićima održana Regionalna konferencija zdravstvenog, wellness i SPA turizma

BiznisRegionTurizam

1.11.2021 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Bečićima održana Regionalna konferencija zdravstvenog, wellness i SPA turizma U Bečićima održana Regionalna konferencija zdravstvenog, wellness i SPA turizma
Crna Gora je bogata potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje programa njegovog razvoja nešto je na čemu će se... U Bečićima održana Regionalna konferencija zdravstvenog, wellness i SPA turizma

Crna Gora je bogata potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje programa njegovog razvoja nešto je na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja ove zemlje.

U Bečićima je proteklog vikenda održana jubilarna Regionalna konferencija zdravstvenog, wellness i SPA turizma, a ključna tema bilo je predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma do 2023. godine sa akcionim planom koji je Vlada Crne Gore usvojila sredinom oktobra, prenosi crnogorska agencija Mina.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom “Zdravstveni turizam – Put za celogodišnji turistički proizvod” okupila je ugledne domaće i strane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, kao i predstavnike hotelijerske i wellness industrije koji nude odgovore na neka od ključnih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja Sandra Bojanić tokom konferencije je govorila o značaju razvoja zdravstvenog turizma, predstavljajući neke od aktivnosti koje će ministarstvo u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

Upravo zbog značaja kakav ima Program razvoja zdravstvenog turizma, njegovo predstavljanje je bilo centralna tema ovog događaja, a govorilo se i o izazovima na koje je potrebno odgovoriti u cilju što bolje primene dokumenta, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, osim ovog, posebnu pažnju posvećuje izradi drugih strateški značajnih dokumenata, posebno vodeći računa o tome da sve planirane aktivnosti budu sinhronzovane kako bi u narednim godinama na najbolji način oblikovale turističku ponudu Crne Gore.

Konferencija zdravstvenog turizma predstavlja jedan od najznačajnijih događaja ove koji se organizuje na Zapadnom Balkanu. S obzirom na jubilej zbog deset godina postojanja, predsednik organizacionog odbora Vlatko Stijepović uručio je prigodna priznanja institucijama i pojedincima za doprinos u afirmaciji zdravstvenog turizma u proteklom periodu.

Priznanja su uručena Ministarstvu zdravlja, Institutu za standardizaciju Crne Gore, Privrednoj komori Crne Gore (PKCG), Uniji poslodavaca, Institutu “Simo Milošević”, kao i zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...