Nastavak širenja na Balkanu

United Group preuzima bugarski Bulsatcom

EURegion

13.11.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

United Group preuzima bugarski Bulsatcom United Group preuzima bugarski Bulsatcom
Telekomunikaciona i medijska kompanija United Group orijentisana na Balkan saopštila je da je pristala da preuzme bugarsku satelitsku televiziju i provajdera širokopojasnog inteneta Bulsatcom,... United Group preuzima bugarski Bulsatcom

Telekomunikaciona i medijska kompanija United Group orijentisana na Balkan saopštila je da je pristala da preuzme bugarsku satelitsku televiziju i provajdera širokopojasnog inteneta Bulsatcom, a iznos transakcije nije otkriven.

Transakcija podleže antimonopolskim odobrenjima, saopštila je United Group, koja je vlasnik bugarskog operatera mobilne telefonije Vivacom. Ugovor sa kompanijom Bulsatcom deo je strategije Unitedovog daljeg širenje u Bugarskoj, u cilju ubrzanja rasta. United Group trenutno posluje u osam zemalja u regionu, prenosi Seebiz.

Grupa, čije sedište je u Holandiji, nastaviće da ulaže u infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju u Bugarskoj, kako je navela izvršna direktorka Viktorija Boklaf. Kompanija United Group najavila je ranije ove godine da planira da uloži oko 600 miliona evra tokom tri godine, kako bi ojačala poslovanje u Bugarskoj.

United Group opslužuje više od 15,5 miliona klijenata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj, ostvarujući godišnji prihod od oko 2,7 milijardi evra.

United Group je u većinskom vlasništvu privatne investicione kompanije BC Partners sa sedištem u Londonu. Na bugarskom tržištu posluje od 2020. godine nakon akvizicije Vivacoma, ranije poznatog kao Bulgarian Telecommunications Company (BTC). United je od tada razvio najveću 5G mrežu u zemlji i pokrenuo prvu 10 Giga optičku mrežu.

  • Inquiete

    13.11.2023 #1 Author

    United grupa više nije ono što je bila, imaju masovni odliv za zaposlenih, samo se to krije od javnosti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...