smanjivanje cena prenosa podataka u romingu od 1. oktobra ove godine

Kompanija United Group pridružila se Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

7.2.2023 16:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija United Group pridružila se Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu Kompanija United Group pridružila se Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu
United Group, jedan od najvećih pružalaca telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi, potpisao je u utorak u Briselu Deklaraciju Evropske unije (EU) i... Kompanija United Group pridružila se Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu

United Group, jedan od najvećih pružalaca telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi, potpisao je u utorak u Briselu Deklaraciju Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana o romingu, saopšteno je iz Saveta za regionanu saradnju (RCC).

United Group je Deklaraciju potpisao na sastanku telekom operatera iz EU i regiona koji su organizovali Evropska komisija (EK) i RCC, prenosi Mina.

„United Group se tako pridružio inicijativi koja će dovesti do smanjivanja cena prenosa podataka u romingu između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra ove godine“, navodi se u saopštenju.

Generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu, kazala je da joj je drago da vidi da se i drugi telekom operateri pridružuju Deklaraciji o romingu, s obzirom na to da je to inicijativa na čijoj realizaciji rade zajedno sa EK i koja će doneti konkretne koristi građanima regiona i Unije.

„Neumorno radimo na tome da se što više telekom operatera pridruži ovoj inicijativi. Pred svima nama je još mnogo posla, ali sa nestrpljenjem čekamo oktobar ove godine,“ rekla je Bregu.

Nastavljajući uspešan režim „rominga kao kod kuće“ u EU i na Zapadnom Balkanu, telekom operateri iz Unije i regiona su na samitu EU i Zapadnog Balkana u decembru prošle godine u Tirani potpisali Deklaraciju o romingu i tako omogućili smanjivanje cena prenosa podataka u romingu od 1. oktobra ove godine.

„Deklaracija je rezultat snažnog angažmana telekom operatera iz EU i sa Zapadnog Balkana, kao i podrške EK, RCC-a i vlasti iz regiona i u skladu je sa Akcionim planom za zajedničko regionalno tržište“, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...