Do sada je 16 projekata iz Srbije dobilo ukupno 6,5 miliona evra

Regionalni čelendž fond raspisuje novi javni poziv

RegionSrbijaVesti

9.5.2023 12:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Regionalni čelendž fond raspisuje novi javni poziv Regionalni čelendž fond raspisuje novi javni poziv
Pet najuspešnijih projekata iz Srbije predloženo je za finansiranje u okviru drugog poziva Regionalnog čelendž fonda u ukupnoj vrednosti od oko 2,34 miliona evra... Regionalni čelendž fond raspisuje novi javni poziv

Pet najuspešnijih projekata iz Srbije predloženo je za finansiranje u okviru drugog poziva Regionalnog čelendž fonda u ukupnoj vrednosti od oko 2,34 miliona evra za investicije u opremu, infrastrukturu i obuku u institucijama stručnog obrazovanja koje sprovode dualno obrazovanje.

Naredni javni poziv biće objavljen 22. maja i nudi nove mogućnosti finansiranja obrazovnih institucija u Srbiji, koje su partneri sa kompanijama u realizaciji programa stručnog i dualnog obrazovanja na svim nivoima.

Regionalni čelendž fond (RČF) organizovao je ceremoniju dodele bespovratnih sredstava u Srbiji na kojoj su objavljeni rezultati drugog poziva i dodeljena bespovratna sredstva pobedničkim konzorcijumima.

Drugi krug prijavljivanja privukao je 123 izjave o zainteresovanosti iz šest ekonomija Zapadnog Balkana, uključujući 19 iz Srbije. Na osnovu odluke Odbora za selekciju, odabrano je pet najuspešnijih projekata iz Srbije u kojima učestvuju obrazovne institucije, srednje škole, fakulteti i akademije strukovnih studija u partnerstvu sa kompanijama. Njima će biti dodeljeno čak 2,34 miliona evra za kupovinu opreme i infrastrukturne radove, kao i obuku zaposlenih.

Pet projekata koji su predloženi sa finansiranje su konzorcijumi na čelu sa Akademijom primenjenih tehničkih i vaspitačkih studija (Niš), Mašinskim fakultetom u Nišu, Mašinsko-saobraćajnom školom u Čačku, Fakultetom tehničkih nauka u Kragujevcu i konzorcijum iz Beograda na čelu sa Saobraćajno-tehničkom školom u Zemunu. Među nagrađenim projektima dominira sektor mašinstva i prerade metala.

Regionalni čelendž fond za stručno obrazovanje i obuku jedan je od vodećih projekata Nemačke u ovoj oblasti. Cilj nemačke vlade je da unapredi zapošljivost učenika i studenata koji pohađaju institucije za stručno obrazovanje i obuku na Zapadnom Balkanu i konkurentnost kompanija. Do sada je 16 projekata iz Srbije dobilo oko 6,5 miliona evra.

  • ELLA

    9.5.2023 #1 Author

    Treba koristiti ova serdstva i unaprediti poslovanje

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.5.2023 #2 Author

    Odlican podsticaj za najuspesnije..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...