Rezerve u podzemnim skladištima na nivou od 74 odsto

Rekordna potrošnja gasa u Evropi u prvih pet dana novembra

EUSvetVesti

15.11.2021 15:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rekordna potrošnja gasa u Evropi u prvih pet dana novembra Rekordna potrošnja gasa u Evropi u prvih pet dana novembra
Ruski gasni gigant Gazprom objavio je danas da je za samo nekoliko dana povučeno 6,6 odsto ukupnih količina gasa koje su nedavno „ubrizgane“ u... Rekordna potrošnja gasa u Evropi u prvih pet dana novembra

Ruski gasni gigant Gazprom objavio je danas da je za samo nekoliko dana povučeno 6,6 odsto ukupnih količina gasa koje su nedavno „ubrizgane“ u evropska podzemna skladišta gasa (UGS), piše Tanjug, pozivajući se na agenciju TASS.

Kako je saopšteno iz Gazproma, dnevni rekordi u pogledu povučenih količina zabeleženi su početkom novembra.

U saopštenju ove kompanije se navodi da je u periodu od 1. do 5. novembra registrovano pet dnevnih rekorda povlačenja gasa iz evropskih UGS. Najveće količine u prvih pet dana novembra, u iznosu od 345,2 miliona kubnih metara, povučene su 3. novembra.

Prema podacima kompanije Gas Infrastructure Europe, napunjenost evropskih podzemnih skladišta je 74 odsto, a količina gasa u njima je za 19,5 milijardi kubnih metara ispod prošlogodišnjeg nivoa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...