Predložene izmene zakona o izvršenju I obezbeđenju

RGZ i javni izvršitelji rešavaju problem nepotpune dokumentacije za upis u katastar

SrbijaVesti

6.7.2023 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RGZ i javni izvršitelji rešavaju problem nepotpune dokumentacije za upis u katastar RGZ i javni izvršitelji rešavaju problem nepotpune dokumentacije za upis u katastar
Predložene izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju daće javnim izvršiteljima osnov da “pomognu građanima i firmama u rešavanju problema stare i nepotpune dokumentacije prilikom... RGZ i javni izvršitelji rešavaju problem nepotpune dokumentacije za upis u katastar

Predložene izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju daće javnim izvršiteljima osnov da “pomognu građanima i firmama u rešavanju problema stare i nepotpune dokumentacije prilikom upisa u katastar”, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

Na sastanku rukovodstva RGZ i Кomore javnih izvršitelja ocenjeno da problem nepotpune dokumentacije guši ceo lanac institucija koje građani moraju da prođu u postupku upisa u katastar, piše Beta.

„Izmenama zakona koje pripremamo dajemo mogućnost izvršiteljima da utvrđuju verodostojnost dokumentacije i pomognu građanima u celom procesu. Na taj način ćemo ubrzati celu proceduru, a građani će u zakonskom roku svoju imovinu moći da upišu u katastar nepokretnosti“, rekao je direktor RGZ-a Borko Drašković.

Кomora javnih izvršitelja je po rečima predsednika Bojana Kostića spremna da svoje kapacitete stavi na raspolaganje za rešavanje ovog problema koji godinama unazad muči građane i privredu.

„Ovo je jedan od onih problema koji decenijama nije rešavan i vreme je da se zajedno potrudimo kako bi ljudima olakšali upis njihovih nepokretnosti u katastar“, kazao je Кostić.

Kako je saopšteno, nacrt izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju uskoro će biti dostavljen Ministarstvu pravde.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...