Uskoro zaključivanje bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini

Robna razmena Srbije i Egipta 100 miliona dolara godišnje

BiznisSrbijaVesti

22.11.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Robna razmena Srbije i Egipta 100 miliona dolara godišnje Robna razmena Srbije i Egipta 100 miliona dolara godišnje
Ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je da trenutna robna razmena Srbije i Egipta na godišnjem nivou vredi 100 miliona dolara, a da se ide... Robna razmena Srbije i Egipta 100 miliona dolara godišnje

Ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je da trenutna robna razmena Srbije i Egipta na godišnjem nivou vredi 100 miliona dolara, a da se ide ka tome da se ona uveća četiri puta u naredne dve godine.

„Cilj nam je da u naredne dve godine ona bude povećana na 400 miliona dolara. Osnovni preduslov da se to dogodi je zaključivanje bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom“, poručio je on tokom sastanka sa ambasadorom Egipta Baselom Salahom (Bassel Salah), prenosi Danas.

Dodao je da će zaključivanje tog sporazuma biti jedan od prioriteta Ministarstva trgovine u narednom periodu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Cilj je da se da dodatni impuls, pre svega našim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda koji na egipatskom tržištu imaju velike mogućnosti, a koji usled trenutnog postojanja carinskih barijera, nisu atraktivni, istakao je Momirović.

  • TATJANA

    23.11.2022 #1 Author

    Bice dobro za poljoprivredne proizvodnjace, to je dobro trziste

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.11.2022 #2 Author

    Na obostranu korist,kako i treba da bude…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...