brzina sortiranja povećana za 250 odsto

Roboti pomažu zaposlenima u jednom poštanskom objektu u Grčkoj

Hi-techLifestyleSvetVesti

25.9.2021 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Roboti pomažu zaposlenima u jednom poštanskom objektu u Grčkoj Roboti pomažu zaposlenima u jednom poštanskom objektu u Grčkoj
Grčki nacionalni provajder poštanskih usluga Hellenic Post (ELTA na grčkom) počeo je da koristi robotski sistem kineske proizvodnje za sortiranje pošiljki, sa ciljem da... Roboti pomažu zaposlenima u jednom poštanskom objektu u Grčkoj

Grčki nacionalni provajder poštanskih usluga Hellenic Post (ELTA na grčkom) počeo je da koristi robotski sistem kineske proizvodnje za sortiranje pošiljki, sa ciljem da ubrza proces i poboljša uslugu za klijente.

Kako prenosi News.cn, 55 robota pridružilo se zaposlenima u jednom od poštanskih objekata, u mestu u blizini Atine. Oni učestvuju u procesu koji je do pre nekoliko nedelja uglavnom obavljan ručno ili polumehanizovano, pomažući da se sortiranje obavi daleko brže i efikasnije.

Izvršni direktor ELTA-e Erikos Cavaras (Errikos Tzavaras), rekao je da su oni prvi u Evropi koji su uveli robote u svoju prozivodnju.

„Ima ih u Kini, u njihovoj nacionalnoj pošti, kao i u Japanu i u Sjedinjenim Američkim Državama“, dodao je Cavaras.

Roboti primaju pakete na osam stanica, identifikuju njihovu destinaciju kroz kod i distribuiraju ih na 144 destinacije za sortiranje, čime se trenutno izvršava gotovo 76 odsto ukupnih isporuka u centru za sortiranje.

Dodavanjem robota u proces sortiranja, kako je Cavaras objasnio, bolje koriste ljudske resurse, izbegavaju greške koje bi napravili ljudi, i na taj način olakšavaju posao svojim radnicima. Brzinu sortiranja su povećali za čak 250 odsto.

Upotreba robota takođe je pomogla u stvaranju okruženja u kome ne cirkuliše Covid-19, dodao je on, napominjući da je novi sistem značajan korak u strategiji ELTA-e za budućnost.

  • Anna

    27.9.2021 #1 Author

    Roboti sve više zamenjuju ljudsku radnu snagu. Dobro ili loše? Teško je odlučiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...