Propisano Zakonom o porezu na dodatu vrednost

Rok za podnošenje PPPDV nepromenjen, 15 dana po isteku poreskog perioda

SrbijaVesti

5.2.2024 16:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rok za podnošenje PPPDV nepromenjen, 15 dana po isteku poreskog perioda Rok za podnošenje PPPDV nepromenjen, 15 dana po isteku poreskog perioda
Ministarstvo finansija Srbije objavilo je da je rok za podnošenje poreske prijave poreza na dodatu vrednost (PPPDV) ostao nepromenjen, odnosno da iznosi 15 dana... Rok za podnošenje PPPDV nepromenjen, 15 dana po isteku poreskog perioda

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je da je rok za podnošenje poreske prijave poreza na dodatu vrednost (PPPDV) ostao nepromenjen, odnosno da iznosi 15 dana po isteku poreskog perioda.

Kako se podseća, povodom dilema koje su se pojavile u delu javnosti u vezi sa rokom za podnošenje PPPDV, to je propisano Zakonom o porezu na dodatu vrednost.

Istovremeno, Zakonom o elektronskom fakturisanju, elektronsko evidentiranje obračuna poreza na dodatu vrednost u sistemu elektronskih faktura vrši se za poreski period, u skladu sa zakonom kojim se uređuje porez na dodatu vrednost, u roku od 10 dana po isteku poreskog perioda, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva finasija su ukazali da su obaveza podnošenja PPPDV i obaveza elektronskog evidentiranja obračuna poreza na dodatu vrednost u sistemu elektronskih faktura dve različite obaveze čije neispunjenje dovodi do različitih pravnih posledica, u skladu sa zakonima koji ih uređuju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...