RUDARSKE I ENERGETSKE KOMPANIJE STABILNE Uprkos vanrednom stanju proizvodnja uglja povećana za 5,3 odsto

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

14.5.2020 13:16 Autor: Marija Jovanović 1

RUDARSKE I ENERGETSKE KOMPANIJE STABILNE Uprkos vanrednom stanju proizvodnja uglja povećana za 5,3 odsto RUDARSKE I ENERGETSKE KOMPANIJE STABILNE Uprkos vanrednom stanju proizvodnja uglja povećana za 5,3 odsto
Proizvodnja uglja od početka godine do danas povećana je za 5,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je ministar rudarstva i... RUDARSKE I ENERGETSKE KOMPANIJE STABILNE Uprkos vanrednom stanju proizvodnja uglja povećana za 5,3 odsto

Proizvodnja uglja od početka godine do danas povećana je za 5,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je na površinskom kopu Radljevo-Sever rekao da je u aprilu proizvodnja uglja povećana za šest odsto u odnosu na april prošle godine, uprkos teškim uslovima rada usled epidemije.

„Rudarske i energetske kompanije su u uslovima epidemije i vanrednog stanja pokazale snagu i stabilnost i održale redovnu proizvodnju uglja i struje u teškim uslovima i u uslovima zabrane kretanja“, rekao je Antić, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug

Povećana proizvodnja uglja u aprilu obezbedila je energetstku stabilnost zemlje, kazao je Antić i zahvalio rudarima na tom uspehu.

Kako je objasnio, radnici su radili u tri smene u svim energetskim i rudarskim kompanijama, a uprkos vanrednom stanju, veliki investicioni projekti u oblasti energetike nisu stali.

Govoreći o kopu Radljevo-Sever, Antić je naveo da je u energetici taj kop „strateški značajan za Srbiju“ i povezan sa izgradnjom novog bloka TE „Kolubara B“ u Kaleniću, koji bi trebalo, kako kaže, da nam obezbedi energetsku sigurnost i da se sa proizvodnjom uglja počne od 2022.

On je naveo i da će ovu godinu rudarski sektor i energetske kompanije završiti sa pozitivnim rezultatom u odnosu na 2019, te da će time doprineti rastu BDP.

  • zorica

    18.5.2020 #1 Author

    Mogli bi malo da porade na yastitu zivotne sredine a ne samo ovako da eksploatisu prirodne resurse,imamo najzagadjeniji vazduh u Evropi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...