do sredine juna očekuje se potpuno normalizovanje

Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju

SvetVesti

30.5.2022 10:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju
Gradska vlada Šangaja je, da bi koordinisala kontrolu zaraza virusom Covid-19 sa ekonomskim razvojem, pokrenula akcioni plan za ubrzanje ekonomskog oporavka, objavila je Kineska... Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju

Gradska vlada Šangaja je, da bi koordinisala kontrolu zaraza virusom Covid-19 sa ekonomskim razvojem, pokrenula akcioni plan za ubrzanje ekonomskog oporavka, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Paket od 50 tačaka obuhvata mere u osam sektora, uglavnom o smanjenju pritiska na poslovanje, podršci i održavanju redosleda ponovnog otvaranja, stabilizaciji trgovine i investicija, kao i podsticanju potrošnje.

Akcioni plan uključuje finansijska olakšanja za industrije pogođene korona virusom kroz smanjenja poreza i naknada, prenosi Beta.

U cilju promovisanja potpunog oporavka predviđeno je više podrške i usluga preduzećima, kao što je ponuda subvencija i ujednačavanje logistike.

Predviđeno je niz mera, uključujući subvencije, popuste i smanjenje poreza, kako bi se povećala potrošnja, a posebno kupovina automobila i kućnih aparata.

Šangaj se polako otvara, nakon što je zbog mera protiv virusa Covid-19 grad od 25 miliona bio zatvoren na oko dva meseca.

Do sredine juna, kako najavljuju gradske vlasti, Šangaj će u potpunosti uspostaviti normalan rad i svakodnevni život širom grada rutinskim merama prevencije i kontrole korona virusa, uz striktno sprečavanje bilo kakvog ponovnog izbijanja epidemije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...