Automobilski gigant proširuje proizvodne kapacitete u kineskom gradu

Šangajske vlasti pomogle kompaniji Tesla prilikom ponovnog otvaranja fabrike

AutomobiliFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

4.5.2022 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Šangajske vlasti pomogle kompaniji Tesla prilikom ponovnog otvaranja fabrike Šangajske vlasti pomogle kompaniji Tesla prilikom ponovnog otvaranja fabrike
Vlasti u Šangaju pomogle su kompaniji Tesla da transportuje više od 6.000 zaposlenih i dezinfikuje radna mesta kako bi njena kompanija ponovo bila otvorena,... Šangajske vlasti pomogle kompaniji Tesla prilikom ponovnog otvaranja fabrike

Vlasti u Šangaju pomogle su kompaniji Tesla da transportuje više od 6.000 zaposlenih i dezinfikuje radna mesta kako bi njena kompanija ponovo bila otvorena, navodi se u pismu koje je iz automobilskog giganta poslato lokalnim zvaničnicima.

U pismu se ističe do koje mere su gradske vlasti pomogle kompaniji, što pokazuje koliko je američki proizvođač automobila značajan za Šangaj, koji pokušava da ponovo podstakne poslovanje i uporedo suzbije širenje korona virusa. 

Fabrika kompanije Tesla ponovo je otvorena nakon 22 dana 19. aprila, a otvaranje su ispratili mediji širom Kine, piše Reuters.

U pismu kompanije Tesla takođe se pominje da automobilski gigant planira da proširi fabriku u Šangaju. Proizvođač električnih automobila će izgraditi novu fabriku u blizini stare, čime će proširiti svoj godišnji kapacitet za još 450.000 automobila, uključujući modele 3s i Ys, i time postati najveći izvozni centar za vozila na svetu.  

U toku 2021. godine iz šangajske fabrike je izašlo oko 484.100 automobila, prethodno je saopšteno iz kompanije.

Zatvaranje Tesline fabrike na 22 dana je najduže od početka proizvodnje i dovelo je do gubitka više 50.000 vozila, navodi se u proračunima kompanije vezanim za proizvodne planove u koje je Reuters imao uvid.

Modeli 3 i Y električnih vozila proizvode se u Šangaju za kinesko tržište, ali pomenuta fabrika predstavlja izvozni centar i za Nemačku i Japan.

Podrška šangajskih vlasti dolazi nakon teškog perioda u kome se kompanija našla pod istragom vezanom za kvalitet proizvoda.

  • DJORDJE1

    4.5.2022 #1 Author

    Ovo je odlična vest za kompaniju Tesla i sve korisnike njihovih proizvoda.

    Odgovori

  • SNEZANA

    4.5.2022 #2 Author

    Dosta znaci podrska sangajskih vlasti

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    5.5.2022 #3 Author

    Mask je pustio svoje pipke čak i u Kini.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...