SAVA CENTAR PONOVO PONUĐEN NA PRODAJU Cena za novobeogradsko zdanje znatno niža

InvesticijeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

11.9.2020 11:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SAVA CENTAR PONOVO PONUĐEN NA PRODAJU Cena za novobeogradsko zdanje znatno niža SAVA CENTAR PONOVO PONUĐEN NA PRODAJU Cena za novobeogradsko zdanje znatno niža
Nakon prvog neuspešnog pokušaja prodaje Sava centra, Grad Beograd ponovo je oglasio na prodaju ovu zdanje, ovoga puta po nižoj ceni. Sava centar je... SAVA CENTAR PONOVO PONUĐEN NA PRODAJU Cena za novobeogradsko zdanje znatno niža

Nakon prvog neuspešnog pokušaja prodaje Sava centra, Grad Beograd ponovo je oglasio na prodaju ovu zdanje, ovoga puta po nižoj ceni.

Sava centar je sada ponuđen po početnoj ceni od 21,9 miliona evra, što je za 5,5 miliona manje u odnosu na prvobitnu cifru.

Učesnik u postupku, kako stoji u oglasu na sajtu Grada Beograda, dužan je da uplati depozit za učešće u postupku u iznosu od 2,1 milion evra.

Foto: Printscreen youtube

Kupac se, takođe, obavezuje da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnih usluga. Ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50 miliona evra, precizira se u oglasu.

Kupac se obavezuje i da ne promeni namenu objekta, odnosno da „Sava centar“ ostane u funkciji kongresnog turizma, s obzirom da uživa status prethodne zaštite.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, koja do 25. septembra do 10 časova, dostave potpune ponude za učestvovanje u postupku prikupljanja pismenih ponuda i uplate depozit.

Ponuda za učešće u javnom nadmetanju dostavlja se u zatvorenoj koverti, a mogu se podneti na pisarnici Gradske uprave Grada Beograda. Ponude poslate poštom potrebno je da pristignu na pisarnicu do 25. septembra.

Podsetimo, Grad Beograd je prvi put oglasio Sava centra na prodaju početkom avgusta. Po početnoj ceni od 27,4 miliona evra ponuđen je objekat poslovnih usluga na Novom Beogradu, kao i katastarska parcela, ukupne površine 29.374 metara kvadratnih.

S obzirom da se do 21. avgusta, do kada je bio rok za predaju ponuda, niko nije javio, prvi tender je završen neuspešno, zbog čega je sada snižena cena za 5,5 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...