kompletno puštanje očekuje se do kraja sledeće nedelje

Servisi RGZ-a od ponedeljka postepeno počinju sa radom

SrbijaU fokusuVesti

18.6.2022 15:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

Servisi RGZ-a od ponedeljka postepeno počinju sa radom Servisi RGZ-a od ponedeljka postepeno počinju sa radom
Od ponedeljka, 20. juna, Republički geodetski zavod će otpočeti sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti. Kompletno puštanje svih... Servisi RGZ-a od ponedeljka postepeno počinju sa radom

Od ponedeljka, 20. juna, Republički geodetski zavod će otpočeti sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti.

Kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim naprednim napadima, navodi se na sajtu RGZ-a.

„U zajedničkoj koordiniranoj akciji stručnjaka RGZ-a, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i u saradnji sa domaćim i međunarodnim timova inženjera za IT bezbednost, uspešno su sprovedeni sigurnosni protokoli u cilju zaštite kompletnog IT sistema RGZ-a koji je bio meta intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Republike Srbije“, ističe se u saopštenju.

Kako navode iz RGZ-a, zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka nisu u mogućnosti da o svemu obaveštavaju javnost, već samo relevantne državne organe.

Po okončanju nastalih problema saopštiće nove informacije. Do tada „autoritativne i pouzdane informacije možete pratiti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda – www.rgz.gov.rs „, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka, 14. juna 2022. godine počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...