kandidaturu treba da potvrdi američki senat

Skot Nejtan nominovan za novog direktora DFC-a

SvetVesti

2.9.2021 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skot Nejtan nominovan za novog direktora DFC-a Skot Nejtan nominovan za novog direktora DFC-a
Za novog direktora Američke korporacije za finansiranje međunarodnog razvoja (DFC) nominovan je Skot Nejtan (Scott Nathan), navodi se na zvaničnom sajtu Bele kuće na... Skot Nejtan nominovan za novog direktora DFC-a

Za novog direktora Američke korporacije za finansiranje međunarodnog razvoja (DFC) nominovan je Skot Nejtan (Scott Nathan), navodi se na zvaničnom sajtu Bele kuće na kojem su objavljena imena zvaničnika koje je nominovao američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden).

Prema proceduri, nominaciju Nejtana bi trebalo da potvrdi američki Senat.

Kako se navodi na sajtu Bele kuće, Nejtan je iskusan investitor, menadžer i javni službenik, a skoro dve decenije radio je kao partner, član upravnog odbora i glavni referent za rizike u kompaniji „The Baupost Group“, privatnom investicionom partnerstvu sa sedištem u Bostonu, prenosi Tanjug.

Nejtan je u državnu službu stupio za vreme Obamine administracije kada je Bajden bio potpredsednik, najpre kao specijalni predstavnik za komercijalna i poslovna pitanja u Stejt departmentu, gde je predvodio tim stranih i domaćih državnih službenika fokusiranih na zaštitu američkih ekonomskih interesa u inostranstvu i na promociju američkog izvoza.

U toj ulozi je putovao u više od 30 zemalja sveta, pružajući podršku ekonomskoj agendi administracije.

Kasnije je radio kao pomoćni direktor za programe američke vlade pri Kancelariji za budžet, a donedavno je radio kao viši savetnik u kancelariji predsedničkog osoblja Bele kuće.

Diplomirao je na Univerzitetu Harvard, a doktorirao na pravnom fakultetu Harvard.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...