Grad Beograd najavljuje dodatne olakšice za vlasnike restorana i kafića

Skupština grada Beograda oslobađa ugostitelje plaćanja zakupa za maj

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

9.4.2021 23:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Skupština grada Beograda oslobađa ugostitelje plaćanja zakupa za maj Skupština grada Beograda oslobađa ugostitelje plaćanja zakupa za maj
Кako bi pomogli zaposlenima u ugostiteljstvu koji tokom prethodnog meseca nisu mogli da rade, zbog pogoršane epidemiološke situacije, zatražio sam da Sekretarijat za imovinu... Skupština grada Beograda oslobađa ugostitelje plaćanja zakupa za maj

Кako bi pomogli zaposlenima u ugostiteljstvu koji tokom prethodnog meseca nisu mogli da rade, zbog pogoršane epidemiološke situacije, zatražio sam da Sekretarijat za imovinu grada Beograda pripremi odluku kojom se sva pravna lica koja se bave ugostiteljskom delatnošću, a rade u poslovnim prostorima koja su vlasništvo grada Beograda, oslobode zakupa poslovnog prostora za maj 2021. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pisanom saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da će ovu odluku Gradsko veće usvojiti na sednici koja će biti održana 12. aprila, a potom i Skupština grada Beograda na sednici koja će biti održana do kraja ovog meseca.

“U poslovnim prostorima, veličine 42 hiljade kvadrata, koji su vlasništvo Grada Beograda radi 481 firma koja se bavi ugostiteljstvom. Mesečni iznos koji kompanije koje se bave ugostiteljstvom plaćaju Gradu Beogradu nešto je veći od 45,8 miliona dinara”, napominje Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda podseća i da je Vlada Srbije već obezbedila pomoć za kompanije koje se bave ugostiteljstvom i turizmom.

“Verujem da će ova odluka Grada Beograda pomoći ovim kompanijama da lakše prežive tešku situaciju u kojoj su se našle zbog nemogućnosti da rade kao i da će zbog nje sačuvati radna mesta. Na prethodnoj sednici Skupštine grada doneta je odluka da Grad Beograd oslobodi noćne klubove plaćanja zakupa od 1. aprila 2021. godine do 1. aprila 2022. godine”, napominje se u izjavi Vesića.

  • Tina

    13.4.2021 #1 Author

    Ugostiteljima ce to puno znaciti. Takva odluka treba da vazi i na teritoriji cele zemlje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...