Razgovor u naredna tri meseca

Sledi značajno uvećanje penzija po švajcarskoj formuli

NovacSrbijaVesti

30.5.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Sledi značajno uvećanje penzija po švajcarskoj formuli Sledi značajno uvećanje penzija po švajcarskoj formuli
„Penzioneri će dobiti značajno povećanje penzija, po švajcarskoj formuli za usklađivanje rasta penzija i država će nastaviti da brine o penzionerima“, naglasio je predsednik... Sledi značajno uvećanje penzija po švajcarskoj formuli

„Penzioneri će dobiti značajno povećanje penzija, po švajcarskoj formuli za usklađivanje rasta penzija i država će nastaviti da brine o penzionerima“, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je uvek spreman sa njima da razgovara.

On je rekao da nije dobio poziv ni od jedne organizacije, ali da je svakako spreman na razgovor, samo da vidi koje su teme, javlja Radio Televizija Vojvodine. Naglasio je da su penzionerima mnogo veće penzije nego pre, pošto prate rast plata i da će naredno povećanje biti značajno i zbog veće inflacije.

Vučić je dodao da pojedini penzioneri imaju sada i za 20.000 dinara veću penziju nego pre sniženja.

Dodao je da će u naredne tri meseca razgovarati sa penzionerima o uvećanju koje im sledi po takozvanoj švajcarskoj formuli.

Podsetio je da su penzioneri dobili jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara, što je oko 1.600 dinara više mesečno.

„Spreman sam za razgovor sa penzionerima i brinućemo o njima“, poručio je Vučić.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...