Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

SLOBODNA TRGOVINA IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE MOŽE DA POČNE Putin potpisao važan sporazum za našu zemlju

IzdvajamoSrbijaVesti

9.11.2020 17:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SLOBODNA TRGOVINA IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE MOŽE DA POČNE Putin potpisao važan sporazum za našu zemlju SLOBODNA TRGOVINA IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE MOŽE DA POČNE Putin potpisao važan sporazum za našu zemlju
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o ratifikaciji trgovinskog sporazuma Evroazijske unije (EAEU) sa Srbijom. Ovim sporazumom koji je potpisan u Moskvi 25.... SLOBODNA TRGOVINA IZMEĐU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE MOŽE DA POČNE Putin potpisao važan sporazum za našu zemlju

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o ratifikaciji trgovinskog sporazuma Evroazijske unije (EAEU) sa Srbijom.

Ovim sporazumom koji je potpisan u Moskvi 25. oktobra prošle godine definisani su i uspostavljeni fundamentalni principi trgovinske razmene između zemalja članica EAEU i Srbije u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije (STO), preneo je TAS.

Sporazum o liberalizaciji tarifa obuhvata i odredbe o uslovima pristupa srpskih proizvoda tržištima zemalja članica EAEU, uz izuzetke koji se odnose na izvoz mesa, prerađevina od živinskog mesa, nekih vrsta sireva, šećera, penušavih vina, etil alkohola, žestokih pića, cigara i određene vrste opreme.

Obezbeđen je elektronski sistem za izdavanje sertifikata i izvoznih dozvola tokom procedure carinjenja robe.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...