SLOVENCI NE PRIZNAJU SRPSKI TEST NA COVID-19 Obavezan test urađen u EU ili karantin od 14 dana

IzdvajamoRegionSrbijaVesti

21.6.2020 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

SLOVENCI NE PRIZNAJU SRPSKI TEST NA COVID-19 Obavezan test urađen u EU ili karantin od 14 dana SLOVENCI NE PRIZNAJU SRPSKI TEST NA COVID-19 Obavezan test urađen u EU ili karantin od 14 dana
Slovenija je ponovo uvela dvonedeljni karantin za putnike koji u tu zemlju dolaze iz Srbije zbog porasta broja obolelih od korona virusa u našoj... SLOVENCI NE PRIZNAJU SRPSKI TEST NA COVID-19 Obavezan test urađen u EU ili karantin od 14 dana

Slovenija je ponovo uvela dvonedeljni karantin za putnike koji u tu zemlju dolaze iz Srbije zbog porasta broja obolelih od korona virusa u našoj zemlji.

Portal seebiz.eu prenosi da se im je iz Ambasade Slovenije u Beogradu poslat u kome se navodi da određivanje 14-dnevnog karantina je obavezno za sva lica (uključujući i slovenačke državljane) koja ulaze u Republiku Sloveniju i imaju stalni ili privremeni boravak u Srbiji.

Ulazak u Sloveniju, kako se navodi u dopisu, ne odobrava se stranom državljaninu koji nema stalni boravak u Republici Sloveniji i pri prelasku granice kaže da je pozitivan na Covid-19 ili pokazuje očigledne znake bolesti, kao stranom državljaninu u tranzitu, za kog se predvidi da zbog uslova u susednim državama neće moći da napusti teritoriju Slovenije.

Ulazak neće biti odobren ni stranom državljaninu, koji u Republici Sloveniji, nema stalni ili privremeni boravak i ne može da da adresu na kojoj će provesti karantin.

Slovenačka vlada obrazložila je da se u tim zemljama, među kojima je i Srbija, beleži veći dnevni rast obolelih od korona virusa i da su zato stavljene na “crvenu listu” epidemiološki nesigurnih država.

Svi koji u Sloveniju žele da uđu iz država s “crvene liste”, bilo da su slovenački državljani ili stranci moraće u obaveznu izolaciju ili treba da poseduju imaju negativan test ne stariji od tri dana i koji je obavezno urađen u nekoj od članica EU, prenela je agencija STA.

  • Tajči

    21.6.2020 #1 Author

    Moraju se osigurati, kod nas svakodnevno broj raste.

    Odgovori

  • Anna

    21.6.2020 #2 Author

    Nije ni čudo. Kod nas se ništa ne zna.

    Odgovori

    • GocaBG

      21.6.2020 #3 Author

      Na oprezu su,ne zele novi karantin…

      Odgovori

  • SANJA

    18.5.2022 #4 Author

    Ne priznaje,samo jos jedan nacin da se dodatno placa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...