covid-19 cepivo švajcarske farmaceutske kompanije

Slovenci pregovaraju sa Novartisom o proizvodnji vakcine

Firme u fokusuLifestyleSvetU fokusuVestiZdravlje

22.9.2021 12:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Slovenci pregovaraju sa Novartisom o proizvodnji vakcine Slovenci pregovaraju sa Novartisom o proizvodnji vakcine
Slovenačka vlada je u pregovorima sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom Novartis o proizvodnji vakcina protiv Covid-19 u Sloveniji. O toj su mogućnosti nedavno govorili slovenački... Slovenci pregovaraju sa Novartisom o proizvodnji vakcine

Slovenačka vlada je u pregovorima sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom Novartis o proizvodnji vakcina protiv Covid-19 u Sloveniji.

O toj su mogućnosti nedavno govorili slovenački ministar za zdravlje Janez Poklukar i direktor farmaceutske kompanije Lek, Robert Ljoljo, koja je u vlasništvu Novartisa, prenosi Tanjug pozivajući se na list Delo.

Intenzivni kontakti slovenačke vlade sa Novartisom o tome traju već nekoliko meseci, pošto se predsednik slovenačke vlade Janez Janša još u maju sastao sa Ričardom Sejnorjem (Richard Saynor) , direktorom „Sandoza“, generičkog odeljenja „Novartisa“, najavivši tada da bi proizvodnja vakcina u Sloveniji mogla početi pre kraja ove godine, navodi vodeći slovenački list.

Pregovori se odnose na uslove poslovanja u Sloveniji i njen poreski sistem, a ne na moguće finansijske podsticaje investiciji Novartisa u Sloveniji.

U Leku su, u vezi mogućeg širenja proizvodnje na područje vakcina i bioloških lekova, naveli da to „aktivno ispituju“.

Sastanke sa predstavnicima Leka i kontakte sa švajcarskim vlasnikom slovenačke farmaceutske kompanije potvrdilo je i slovenačko ministarstvo zdravstva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...