situacija u ukrajini snizila projektovane rezultate

Smanjena neto dobit Generali osiguranja u prvoj polovini godine

NovacOsiguranjeSvetVesti

4.8.2022 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Smanjena neto dobit Generali osiguranja u prvoj polovini godine Smanjena neto dobit Generali osiguranja u prvoj polovini godine
Italijanska osiguravajuća grupacija Generali u prvom delu ove godine zabeležila je devet odsto manju neto dobit nego u istom periodu prošle godine, ali bi... Smanjena neto dobit Generali osiguranja u prvoj polovini godine

Italijanska osiguravajuća grupacija Generali u prvom delu ove godine zabeležila je devet odsto manju neto dobit nego u istom periodu prošle godine, ali bi neto rezultat, ako se ne uzme u obzir slabljenje ulaganja u Rusiji, bio na nivou iz 2021godine.

Dobit iz poslovanja porasla je za gotovo pet odsto, bruto premija za 1,5 odsto, piše Seebiz.

Bruto premije porasle su na 41,9 milijarde evra (+2,4 odsto), podstaknute snažnim rastom u neživotnim osiguranjima (+8,5 odsto), predvođene linijom nemotornih osiguranja. Premije životnih osiguranja bile su stabilne (-0,5 odsto).

Neto prihodi životnih osiguranja bili su otporni dosegavši 6,2 milijarde evra, podržani rastom zaštitnih linija proizvoda i linija povezanih sa unit-linked osiguranjima (kombinacija osiguranja i devizne štednje), nadoknađujući smanjenje štedne linije, u skladu s repozicioniranjem poslovnog portfelja životnih osiguranja.

Operativni rezultat nastavio je rasti do 3,1 milijarde evra (+4,8 odsto), zahvaljujući pozitivnim rezultatima životnih i neživotnih osiguranja, Holdinga i ostalih poslovnih segmenata. Kombinovana kvota bila je 92,5 odsto (+2,8 procentna poena).

Neto rezultat iznosio je 1.402 miliona evra, u odnosu na 1.540 miliona u prvoj polovini 2021. godine

Izuzetno solidna kapitalna pozicija sa obimom solventnosti od 233 odsto (prošle godine 227 odsto), nakon što se uzme u obzir otkup deonica u iznosu od 500 miliona evra.

  • TINA

    7.8.2022 #1 Author

    Ne vidim nikakav zakljucak iz ovih podataka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...