na aukciji postignut novi rekord za jedan sportski kolekcionarski predmet

Sportska kartica sa likom čuvenog bejzbol igrača prodata za 12,6 miliona dolara

LifestyleLuksuzSvetVestiZanimljivosti

30.8.2022 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Sportska kartica sa likom čuvenog bejzbol igrača prodata za 12,6 miliona dolara Sportska kartica sa likom čuvenog bejzbol igrača prodata za 12,6 miliona dolara
Sportska kartica sa likom nekadašnjeg bejzbol igrača Mikija Mentla (Mickey Mantle) iz 1952. godine prodata je za 12,6 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća... Sportska kartica sa likom čuvenog bejzbol igrača prodata za 12,6 miliona dolara

Sportska kartica sa likom nekadašnjeg bejzbol igrača Mikija Mentla (Mickey Mantle) iz 1952. godine prodata je za 12,6 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Heritage.

Kartica sa likom igrača iz Kuće slavnih bejzbola postavila je tako novi rekord vrednosti u kategoriji sportskih kolekcionarskih predmeta.  

Cena bejzbol kartice je premašila 9,3 miliona dolara plaćenih ranije ove godine za dres koji je nosio argentinski fudbaler Dijego Maradona (Diego Maradona) kada je postigao čuveni gol rukom na Svetskom prvenstvu 1986. godine, i skoro je dostruko viša od prethodne rekordne cene za jednu sportsku karticu.

Sportski kolekcionarski predmeti su porasli u vrednosti i popularnosti tokom protekle godine zajedno sa nepromenljivim tokenima (NFT) i drugim alternativnim klasama imovine.

Kompanija Fanatics potpisala je ugovore sa Netflixom i Legendary Entertainmentom za kreiranje zajedničke kolekcionarske memorabilije ranije ove godine, a takođe je kupila odeljenje za proizvodnju i distribuciju sportskih kartica za razmenu kompanije Topps za 500 miliona dolara u januaru ove godine, podseća magazin Time.

Karticu sa likom Mikija Mentla prodao je izvesni Entoni Đordano (Anthony Giordano), koji ju je kupio za 50.000 dolara 1991. godine, navodi Sports Collectors Digest.

Mentl, koji je 1999. godine imenovan u najbolji bejzbol tim američke MLB lige 1999. godine i primljen u Kuću slavnih 1974. godine, igrao je za New York Yankees tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...