Najnovije procene bolje od MMF-a

Srbija će 2021. godinu završiti sa stopom privrednog rasta od 7,5 odsto

SrbijaVesti

26.10.2021 14:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbija će 2021. godinu završiti sa stopom privrednog rasta od 7,5 odsto Srbija će 2021. godinu završiti sa stopom privrednog rasta od 7,5 odsto
Prema poslednjim projektovanim procenama Srbija će ovu godinu završiti sa stopom rasta od 7,5 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u videu na... Srbija će 2021. godinu završiti sa stopom privrednog rasta od 7,5 odsto

Prema poslednjim projektovanim procenama Srbija će ovu godinu završiti sa stopom rasta od 7,5 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u videu na svom Instagram profilu.

Podsetimo, Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao je nedavno prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2021. godinu na 6,5 odsto. Ipak, zvanične projekcije naše države pokazuju da će rast, po svemu sudeći, biti još veći.

Vučić je u obraćanju na društvenoj mreži naveo da ćemo u skladu sa tim imati veće plate i penzije.

Podsetio je da 1. novembra stiže 30 evra, a u decembru još 20 evra za sve naše punoletne građane.

Inače, Skupština Srbije danas raspravlja o rebalansu budžeta. Ministar finansija Siniša Mali je obrazlažući pred poslanicima u Skupštini Srbije Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu Srbije za 2021. godinu, rekao da se naša ekonomija znatno brže oporavlja od svih predviđanja i da bi trebalo da budemo zadovoljni zbog toga.

Prema njegovim rečima, u republičkom budžetu je u prvih devet meseci ostvaren deficit od 93 milijarde dinara, što je za 182,6 milijardi dinara bolje od planiranog.

Tagovi
RAST SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...