SRBIJA ĆE OVU GODINU ZAVRŠITI ZA PRIVREDNIM RASTOM IZMEĐU -1 I NULA ODSTO, saopštilo Ministarstvo finansija

SrbijaVesti

1.10.2020 16:43 Autor: Marija Jovanović 4

SRBIJA ĆE OVU GODINU ZAVRŠITI ZA PRIVREDNIM RASTOM IZMEĐU -1 I NULA ODSTO, saopštilo Ministarstvo finansija SRBIJA ĆE OVU GODINU ZAVRŠITI ZA PRIVREDNIM RASTOM IZMEĐU -1 I NULA ODSTO, saopštilo Ministarstvo finansija
Ministar finansija Siniša Mali sastao se u četvrtak sa predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem, sa kojim je razgovarao o rezultatima u tekućoj 2020. godini,... SRBIJA ĆE OVU GODINU ZAVRŠITI ZA PRIVREDNIM RASTOM IZMEĐU -1 I NULA ODSTO, saopštilo Ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali sastao se u četvrtak sa predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem, sa kojim je razgovarao o rezultatima u tekućoj 2020. godini, kao i o budžetu za 2021. godinu, a uoči naredne Misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje 5. oktobra 2020. godine.

Kada je reč o rezultatima u 2020. godini, prema trenutno raspoloživim podacima, oni su bolji od planiranih, te se očekuje da Srbija ovu godinu završi sa privrednim rastom koji će biti između -1 i nula odsto, saopštilo je Ministartsvo finansija.

Predstavnici Fiskalnog saveta su istakli da u projekcijama rasta za narednu godinu treba održati konzervativni pristup, kao i da prihvataju da penzije rastu u skladu sa „švajcarskom formulom“, a plate u skladu sa inflacijom.

Sagovornici su se saglasili da treba da postoji određena fleksibilnost u budžetu za narednu godinu, s obzirom na neizvesnosti zbog pandemije korona virusa.

Mali i Petrović složili su se da i dalje treba nastaviti sa javnim investicijama, a ministar je istakao da je apsolutni prioritet Vlade Srbije dalje ulaganje u izgradnju putne i železničke infrastrukture.

Kako je rekao, to će dodatno uticati na brži privredni rast. Takođe, on je istakao da će se i naredne godine javni dug držati pod kontrolom, kao i deficit.

Ministar je rekao da će se i ove godine poštovati kalendar kada je u pitanju usvajanje godišnjeg budžeta, te da očekuje da će biti usvojen u Narodnoj skupštini do 1. decembra.

  • Gabi

    1.10.2020 #1 Author

    Očekivalo se i gore od toga

    Odgovori

  • Mila

    2.10.2020 #3 Author

    Ako se zadrzi na tom nivou, to ce biti veliki uspeh

    Odgovori

  • Dragana

    2.10.2020 #4 Author

    Sobzirpm na situaciju odlicno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...