najznačajnije za obnovu ekonomije ulaganje u ljudske resurse

Srbija može Somaliji da ponudi stručnjake u različitim oblastima

InfrastrukturaSrbijaSvetVesti

16.11.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija može Somaliji da ponudi stručnjake u različitim oblastima Srbija može Somaliji da ponudi stručnjake u različitim oblastima
Ministar privrede Srbije Rade Basta razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Somalije Abširom Omarom Džamom o budućoj saradnji i bilateralnim odnosima,... Srbija može Somaliji da ponudi stručnjake u različitim oblastima

Ministar privrede Srbije Rade Basta razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Somalije Abširom Omarom Džamom o budućoj saradnji i bilateralnim odnosima, saopštilo je to ministarstvo.

Basta je, kako je navedeno, rekao da je za obnovu ekonomije najznačajnije ulaganje u ljudske resurse i da Srbija može da ponudi stručnjake koji će podeliti znanje i iskustva u različitim oblastima koja su Somaliji neophodni za razvoj privrede, prenosi Beta.

On je rekao da Srbija može da ponudi Somaliji i mogućnost dolaska mladih da bi se usavršavali.

Ministar Džama je istakao da je u Srbiju došao sa očekivanjem da se na temeljima prijateljskih veza iz perioda Pokreta nesvrstanih obnove sveukupni bilateralni odnosi.

Dva ministra su se saglasila da je neophodno povezivanje privrednika dve zemlje i organizovanje poslovnog foruma Srbija – Somalija u cilju uspostavljanja saradnje.

  • BIJUTI27

    16.11.2022 #1 Author

    Samo neka nastavi da „kvalitetnim kadrovima“ popunjava i ministarstvo kao sto je elektrane..

    Odgovori

  • Jovana24

    16.11.2022 #2 Author

    Ocekivanja…

    Odgovori

  • TATJANA

    17.11.2022 #3 Author

    Prvo nama trebaju kvalitetni kadrovi

    Odgovori

  • GOCA BG

    17.11.2022 #4 Author

    Kvalitetni kadrovi trebaju da budu kod nas a ne u Somaliji…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...