ponude na javnom pozivu se podnose do sedmog aprila

Srbija Voz obnavlja železničke depoe na šest lokacija

BiznisInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

25.3.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Srbija Voz obnavlja železničke depoe na šest lokacija Srbija Voz obnavlja železničke depoe na šest lokacija
Javno preduzeće Srbija Voz raspisalo je javni poziv za izradu projekta rekonstrukcije regionalnih depoa čija je procenjena vrednost tri i po miliona dinara, bez... Srbija Voz obnavlja železničke depoe na šest lokacija

Javno preduzeće Srbija Voz raspisalo je javni poziv za izradu projekta rekonstrukcije regionalnih depoa čija je procenjena vrednost tri i po miliona dinara, bez PDV-a.

„Imajući u vidu vreme izgradnje i prethodnu namenu objekata za održavanje voznih sredstava u Zemunu, Lapovu, Zaječaru, Zrenjaninu, Somboru i Vršcu, kao i to da je uvođenjem u vozni park novih serija vozila postojeća infrastruktura za održavanje voznih sredstava u Srbija Voz a.d. postala nefunkcionalna, otežani su i uslovi za izvođenje radova na održavanju novih voznih sredstava“, navodi se u saopštenju, prenosi eKapija.

Kako se dodaje u pozivu, uslovi održavanja novih voznih sredstava nose sa sobom potrebu da se raspolaže odgovarajućom specijalizovanom opremom i postrojenjima, te je zato neophodno obezbediti nova i savremena sredstva za rad i prilagoditi postojeće kapacitete uslovima koji su zahtevani za nova vozna sredstva, ističe se u tenderskoj dokumentaciji.

Rekonstrukcijom hala i radionica i nabavkom nove i savremene opreme za održavanje, dodaje se, smanjiće se vreme zadržavanja vozila u radionicama, povećaće se raspoloživost vozila povećanjem tehničke ispravnosti, a to će rezultovati smanjenim troškovima tekućeg održavanja.

Ulaganjem u kolosečne kapacitete će omogućavati najbrže dostavljanje voznih i vučnih sredstava u hale i radionice, prenosi eKapija.

Deo infrastrukturnih instalacija (grejanje, vodovod i kanalizacija, koloseci i skretnice) zbog dotrajalosti zahtevaju izradu potpuno novih sistema. U cilju poboljšanja uslova za rad zaposlenih, neophodna je rekonstrukcija i svih prostorija za rad i boravak radnika i prilagođavanje uslova okoline i poslovnog prostora.

Predviđeno je dodatno termoizolovanje objekata, kao i mogućnost ugradnje solarnih panela na krovovima hala i zgrada koje su orijentisane na južnu stranu. U pogledu zadovoljavanja uslova energetske efikasnosti predviđena je automatizacija i praćenje rada sistema grejanja i hlađenja, osvetljenja, kao i uvođenje softvera za energestski menadžment kojim bi se pratila, optimizovala i racionalizovala potrošnja energenata.

Dobijanje lokacijskih uslova zahteva izradu idejnog rešenja, koje će projektant uraditi prema važećem Zakonu o planiranju i izgradnji i pravilniku o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objekata, stoji u projektnom zadatku.

Srbija Voz a.d.

NEMANJINA 6, 11000 Beograd (Savski Venac) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
49.045.953,32 (2020)
Broj zaposlenih:
2.304 (2020)

Idejno rešenje je potrebno izraditi za potrebe pribavljanja lokacijskih uslova, izradu idejnog projekta i kao deo urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije.

  • Ika

    25.3.2022 #1 Author

    Dobro su se setili

    Odgovori

  • MAJA

    25.3.2022 #2 Author

    Dobra vest, odlično za nas i za drzavu

    Odgovori

  • LUKA

    25.3.2022 #3 Author

    Konacno

    Odgovori

  • TINA

    25.3.2022 #4 Author

    Trebalo je I ranije

    Odgovori

  • GOCA BG

    25.3.2022 #5 Author

    Kod nas je u raspadnom stanju,zaboravili smo kako izgledaju…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    27.3.2022 #6 Author

    Konačno da se obnovi malo i železnica i naši zastareli vozovi

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #7 Author

    Nadamo se toj brzoj pruzi.

    Odgovori

  • NINICA

    1.6.2022 #8 Author

    Konačno da i do toga dođe.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...