U toku prethodne godine bio na čelu tima koji je radio na definisanju petogodišnje strategije

Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke

BankeBiznisSrbija

24.3.2023 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke
Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije (NBS), prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi banke. „Naša... Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke

Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije (NBS), prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi banke.

„Naša vizija je veoma jasna – pružiti još kvalitetnije digitalne bankarske usluge i učvrstiti poziciju lidera u oblasti primarnog digitalnog bankarstva. Pozitivan poslovni rezultat koji smo ostvarili krajem prošle godine pruža nam priliku da se u narednom periodu fokusiramo na razvoj nove vrednosti za klijente, investicije i inovacije“, poručio je Bogdanović, a prenosi Politika.

Naglašeno je da su Bogdanovićevo dugogodišnje iskustvo na vodećim pozicijama u internacionalnim kompanijama, i ekspertiza u domenu razvoja strategije i biznisa, igrali ključnu ulogu u dostizanju velike prekretnice za banku u prethodnoj godini – uspostavljanje stabilne profitabilnosti.

„Izuzetna je čast biti na čelu tima od preko 350 profesionalaca. Iza nas su već veliki rezultati, ali i mnogo naučenih lekcija. Iz grešaka i uspeha dolazi iskustvo i baš zato sam apsolutno siguran da ćemo u narednom periodu zaista pomeriti granice i postaviti nove standarde digitalnog bankarstva u Srbiji”, istakao je novoizabrani predsednik Mobi banke.

Na poziciji izvršnog komercijalnog direktora u okviru top menadžmenta upravljao je mnogim segmentima poslovanja, primarno sektorima marketinga i prodaje. Posvećeno je radio na proširenju kreditne ponude banke, povećanju baze klijenata kojih danas ima preko 750.000 i reorganizaciji timova banke.

U toku prethodne godine Bogdanović je bio na čelu tima koji je predano radio na definisanju petogodišnje strategije Mobi banke.

Diplomirao je na CDI koledžu u Kanadi u oblasti informacionih tehnologija, a zvanje magistra poslovne administracije stekao je na Univerzitetu Cardiff, London School of Commerce. U Mobi banci radi od 2020. godine.

 • ZVE84

  25.3.2023 #1 Author

  Lepo, srećno Bogdanoviću!

  Odgovori

 • GOCA BG

  25.3.2023 #2 Author

  Postavljen u pravo vreme…

  Odgovori

 • Dea

  25.3.2023 #3 Author

  Neka je sa srecom

  Odgovori

 • DANIJELA

  26.3.2023 #4 Author

  Neka je sa srecom i nadamo se da ce biti nekih povoljnih novina za korisnike.

  Odgovori

 • VERA

  26.3.2023 #5 Author

  Srećno i da unaprede poslovanje u narednim godinama.

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  26.3.2023 #6 Author

  Čini mi se da je prava osoba na pravom mestu.

  Odgovori

 • Gaga45

  26.3.2023 #7 Author

  Nek je sa srecom

  Odgovori

 • Coka13

  2.4.2023 #8 Author

  Čestitke. Moguće je da je ovo dobar izbor.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...