Dve kompanije su već sarađivale na softveru za 3D i medijsku produkciju

Autodesk preuzeo novosadski startap Wonder Dynamics

BiznisInvesticijeSrbija

23.5.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Autodesk preuzeo novosadski startap Wonder Dynamics Autodesk preuzeo novosadski startap Wonder Dynamics
Autodesk, lider u razvoju 3D alata, akvizirao je novosadski Wonder Dynamics, startap koji omogućava kreatorima da brzo i lako prave složene likove i vizuelne... Autodesk preuzeo novosadski startap Wonder Dynamics

Autodesk, lider u razvoju 3D alata, akvizirao je novosadski Wonder Dynamics, startap koji omogućava kreatorima da brzo i lako prave složene likove i vizuelne efekte koristeći analizu slike zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, objavio je Startit pozivajući se na portal TechCrunch.

Novosadsko-američki startap je osnovan 2016. godine od strane VFX umetnika Nikole Todorovića i glumca Taj Šeridana (Tye Sheridan). Obojica osnivača će se pridružiti timu Autodeska, dok ostali detalji akvizicije još uvek nisu poznati.

Wonder Dynamics je pre akvizicije podigao ukupno 12,5 miliona dolara u investicijama, u dve runde.

Suosnivač Wonder Dynamics, Nikola Todorović izjavio je za TechCrunch da je partnerstvo sa Autodeskom i integracija sa njihovim alatom Maya, jednim od najnaprednijih alata za 3D projekte i medijsku produkciju, bila logičan korak u razvoju novosadske kompanije.

„Prošle godine smo uradili integraciju (plug-in) sa Mayom, tako da možete da pojednostavite taj proces u studiju za karaktere. To je bio vodeći softver u industriji decenijama, pa smo želeli da olakšamo posao ljudima koji ga koriste. Počeli smo da razgovaramo sa njima, i jedna stvar je vodila ka sledećoj“, rekao je Todorović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.