veliki potencijal za rast zahvaljujući tehnologiji za punjenje električnih vozila

Beam Global ulazi na tržišta 16 evropskih zemalja preuzimanjem kraljevačke Amige

BiznisSrbija

12.10.2023 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beam Global ulazi na tržišta 16 evropskih zemalja preuzimanjem kraljevačke Amige Beam Global ulazi na tržišta 16 evropskih zemalja preuzimanjem kraljevačke Amige
Kompanija Beam Global, vodeći provajder inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost, objavila je da je... Beam Global ulazi na tržišta 16 evropskih zemalja preuzimanjem kraljevačke Amige

Kompanija Beam Global, vodeći provajder inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost, objavila je da je potpisala Ugovor o kupoprodaji akcija firme Amiga d.o.o. Kraljevo.

Kako piše u zvaničnom saopštenju, Amiga predstavlja etabliranog proizvođača specijalizovanih konstrukcija i opreme za komercijalne i javne potrebe i kroz svoje poslovanje prisutna je na 16 tržišta.

Očekuje se da će transakcija, procenjena na oko 10 miliona evra, biti zatvorena početkom četvrtog kvartala 2023. godine, kada će Amiga d.o.o. biti preimenovana u Beam Europe.

Kraljevačko preduzeće spada među vodeće evropske proizvođače specijalizovanih konstrukcija i opreme za uličnu rasvetu, komunikacionu i energetsku infrastrukturu.

„Više od 30 godina gradili smo kredibilitet i čvrste odnose sa klijentima iz javnog i komercijalnog sektora na čak šesnaest tržišta širom sveta i mnogi naši kupci su stalni kupci. Priključivanjem kompaniji Beam Global dobijamo mogućnost da našim postojećim kupcima ponudimo najnovija infrastrukturna rešenja za punjenje električnih vozila bazirana na obnovljivim izvorima energije, istovremeno otvarajući potpuno nove prilike za nas”, istakao je Ivan Tlačinac, izvršni direktor i vlasnik kompanije Amiga koji će ostati u firmi i nakon akvizicije i voditi evropske operacije Beam Global.

Inženjerski timovi iz Kraljeva, San Dijega i Čikaga ubuduće će biti spojeni, a Tlačinac dodaje da “Evropa ima veliki potencijal za razvoj infrastrukture za punjenje električnih vozila, obnovljivih izvora energije i energetske sigurnosti, a Beam proizvodi nude rešenje za svaki od ta tri segmenta“.

Beam Global očekuje da će akvizicija doprineti rastu prihoda njihove kompanije. Profil kupaca kompanije Amiga u Evropi sličan je profilu klijenata kompanije Beam Global u SAD, a očekuje se i značajan rast same kompanije kroz spajanje trenutnog poslovanja kompanije Amiga sa portfoliom proizvoda čiste tehnologije Beam Global.

 “Spajanje naše dve kompanije otvoriće nam momentalni pristup na 16 međunarodnih tržišta. Proizvodni i inženjerski timovi kompanije Amiga imaju sposobnosti da razvijaju i proizvode naš patentirani proizvod EV Standard, za koji verujem da može da postane naš najprodavaniji proizvod i u Americi, i u Evropi. Već neko vreme smo tražili priliku kao što je ova, i izuzetno smo srećni zbog mogućnosti da proširimo naše poslovanje na tržišta za koja se nadamo da će biti značajnija nego što je to SAD, gde trenutno beležimo izuzetan organski rast”, poručio je Dezmond Vitli (Desmond Wheatley), CEO kompanije Beam Global.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...