Kada proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem

Besplatne servisne akcije i na tehničkim pregledima

AutomobiliSrbijaU fokusu

31.1.2024 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Besplatne servisne akcije i na tehničkim pregledima Besplatne servisne akcije i na tehničkim pregledima
Ukoliko se prilikom redovnog godišnjeg tehničkog pregleda vozila, prikaže obaveštenje da predmetno vozilo ima mogućnost rešavanja servisne kampanje, kontrolori odštampaju obaveštenje i isto predaju... Besplatne servisne akcije i na tehničkim pregledima

Ukoliko se prilikom redovnog godišnjeg tehničkog pregleda vozila, prikaže obaveštenje da predmetno vozilo ima mogućnost rešavanja servisne kampanje, kontrolori odštampaju obaveštenje i isto predaju stranci. Stranku obaveštavaju da postoji mogućnost da se na vozilu izvrši servisna kampanja i da je potrebno da se vlasnik vozila javi ovlašćenom servisu uvoznika. Postojanje mogućnosti da se izvrši servisna kampanja ne utiče na ocenu tehničke ispravnosti vozila i nesmetano se nastavlja sa daljom proverom tehničke ispravnosti, navodi se u saopštenju Agencije za bezbednost saobraćaja povodom nove akcije u saradnji sa Srpskom asocijacijom vozila i delova.

Oni podsećaju podsećaju građane da je otklanjanje nedostatka ovog tipa, koja je deklarisao proizvođač preko uvoznika vozila besplatno.

Uspešna saradnja Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja je ozvaničena Protokolom o saradnji koji su potpisali v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević, donela je još jednu korist za vlasnike vozila, koja će uticati ne samo na bolju uslugu koju će građani Srbije dobijati već i na povećanje bezbednosti saobraćaja, što je i jedan od prioriteta saradnje, ali i primer društveno odgovornog ponašanja, istaknuto je u saopštenju.

Kada proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem na određenom tipu ili seriji proizvedenih vozila, deklarišu servisnu akciju za određena vozila za koje je potrebno preventivno uraditi neku intervenciju koja se organizuje u celom svetu, na svim tržištima na kojima su proizvođači prisutni. Intervencija može da bude u vezi sa bezbednošću vozila (intervencije na sistemu upravljanja, oslanjanja, kontrole vozila itd.), ali i ne mora biti u vezi sa bezbednošću vozila (npr. nije adekvatno pričvršćen amblem na haubi u sl.)

U praksi se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika, nakon čega u evidenciji uvoznika ne postoje podaci o novom vlasniku vozila i postavlja se pitanje kako te vlasnike vozila obavestiti o tekućoj servisnoj akciji, navodi su u saopštenju.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja informaciju jednom mesečno Agenciji za bezbednost saobraćaja koja softverski prosleđuje te podatke svim linijama tehničkih pregleda na celoj teritoriji Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...