među 75 novinarki jedna iz srbije

Ženski žiri izabrao pet finalista za Svetski automobil 2024.

AutomobiliLifestyleSvet

30.1.2024 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Ženski žiri izabrao pet finalista za Svetski automobil 2024. Ženski žiri izabrao pet finalista za Svetski automobil 2024.
Stručni žiri sačinjen od 75 automobilskih novinarki iz čak 52 zemlje sveta, među kojima je i Srbija, objavio je kojih pet pet automobila ulazi... Ženski žiri izabrao pet finalista za Svetski automobil 2024.

Stručni žiri sačinjen od 75 automobilskih novinarki iz čak 52 zemlje sveta, među kojima je i Srbija, objavio je kojih pet pet automobila ulazi u finalnu borbu za prestižnu nagradu “WWCOTY – Svetski automobil 2024. godine”.

Izabrani su finalisti u pet kategorija, i to: VOLVO EX30 “porodični automobil”, KIA EV9 “SUV”, BMW serije 5 “veliki automobil”, Aston Martin “ekskluzivni automobil” i Volkswagen Amaroc “4×4&Pick-up”.

Kako se navodi u saopštenju, svi finalisti trijumfovali su u svojim segmentima u pogledu bezbednosti, vožnje, tehnologija, udobnosti, efikasnosti, uticaja na okolinu i vrednosti za uloženi novac.

Ovih pet pobednika proći će u finalni krug ocenjivanja, kako bi se odabrao ukupni pobednik, odnosno WWCOTY Svetski automobil godine. Ovogodišnji pobednik biće proglašen 8. marta, na Međunarodni dan žena, istaknuto je u saopštenju.

Foto: WWCOTY

„Kriterijumi glasanja baziraju se na istim načelima koja zanimaju svakog vozača pri odabiru vozila. To znači da WWCOTY žiri ne bira ‘ženski auto’ jer automobili nisu rodno određeni, te takva kategorija ne postoji. Pri odabiru kandidata, testiranjima, analizama i na kraju ocenjivanju, u obzir se uzimaju aspekti kao što su, između ostalog, bezbednost, kvalitet, cena, utisci iz vožnje, uticaj na okolinu i drugi važni parametri za svakog vozača“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ukupno 62 kandidata bilo je u trci za trijumf u jednoj od WWCOTY kategorija. Svaki od njih morao je da ispuni određene zahteve pre ulaska u trku za nagradu – kandidat je morao da predstavlja novu generaciju, a ne redizajn, kao i da se prodaje na najmanje dva kontinenta, te da je svoj tržišni život započeo između 1. januara i 31. decembra 2023. godine.

Ovo je 14. izdanje prestižnih nagrada koje dodeljuje WWCOTY, i to je jedini ženski žiri u automobilskoj industriji u celom svetu.

Nijedan glas nije dat nasumično. Sve ocene date su nakon mnogobrojnih testova vozila, vožnji, detaljnih analiza i proučavanja konkurencije.

  • Jj992

    30.1.2024 #1 Author

    Bas lepo

    Odgovori

  • Manja

    30.1.2024 #2 Author

    Bravo za zenski žiri, jos da vidimo konacnog pobednika 08.marta

    Odgovori

  • SUNCE

    31.1.2024 #4 Author

    Ako je bio zenski ziri to samo znaci da je estetika bila glavni kriterijum u odlucivanju.

    Odgovori

    • BOBICA

      4.2.2024 #5 Author

      Zaista i jeste tako, odlične vesti!!!

      Odgovori

  • Sindi

    31.1.2024 #6 Author

    Ma Dodge Challenger ❤️‍🔥🤘🏻

    Odgovori

  • MARAMACA

    1.2.2024 #7 Author

    Ako,svaka cast

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #8 Author

    Bravo za žiri

    Odgovori

  • colorida_cielo

    13.2.2024 #9 Author

    Jel se gledala samo estetski izgled? Evo realno, žensko sam ali ipak muškarci se bolje razumeju o automobilima.
    Kod žena o pričanju o automobilima nije ni u top 20tema, a kod muškaraca je to u top 5tema svakog drugog muškarca ili ti prva (žene, novac, auto, sport, politika…)

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...