nakon četiri godine od proglašenja stečaja

Bivšim radnicima fabrike Solid isplaćene zaostale plate i povezan radni staž

Srbija

23.12.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Bivšim radnicima fabrike Solid isplaćene zaostale plate i povezan radni staž Bivšim radnicima fabrike Solid isplaćene zaostale plate i povezan radni staž
Predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Ištvan Huđi izjavio je da su svim bivšim radnicima subotičke fabrike Solid, koja je otišla u stečaj pre... Bivšim radnicima fabrike Solid isplaćene zaostale plate i povezan radni staž

Predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Ištvan Huđi izjavio je da su svim bivšim radnicima subotičke fabrike Solid, koja je otišla u stečaj pre četiri godine, konačno isplaćene zaostale plate, i da im je povezan radni staž od 2015. do 2019. godine.

On je podsetio da je 2019. godine proglašen stečaj ovog preduzeća, a da je Sindikat grada Subotice i lokalni ombudsman imao veliku ulogu u rešavanju ovog problema za 200 radnika, prenosi Beta.

„U iznosu od devet minimalnih zarada svakom radniku koji je potpisao rešenje je na tekuće račune isplaćeno oko 270.000 dinara. U pitanju je rešenje Vlade Srbije da se sredstva iz budžeta uplate u republički PIO fond preduzećima u vreme privatizacije, gde je staž ostao otvoren, a gde su radnici ove fabrike odlaskom u stečaj oštećeni“, rekao je Huđi novinarima u sedištu sindikata.

On je pozvao sve radnike ove fabrike koji su samostalno uplaćivali staž u PIO fond da bi povezali nedostajuće godine, da se jave sindikatu kako bi se obavio povraćaj sredstava.

  • PAVLE-2005

    23.12.2023 #1 Author

    Sve što je radnicima za korist treba

    Odgovori

  • MASVIDAL

    24.12.2023 #3 Author

    Tako i treba, radnici ne smeju cekati, ionako rade za minimalac, jos i cekaju…

    Odgovori

  • REA

    24.12.2023 #4 Author

    Da bar provedu praznike kako treba

    Odgovori

  • LAV

    24.12.2023 #5 Author

    Bar su docekali da posle 4 godine dobiju svoje plate. Strasno

    Odgovori

  • NATI

    24.12.2023 #6 Author

    I ovo su predugo cekali

    Odgovori

  • SHALIMAR

    24.12.2023 #7 Author

    Barem su ispostovani po svim tackama…

    Odgovori

  • Vale

    24.12.2023 #8 Author

    Valjda to treba da se podrazumeva, a ne da bude vest

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...