rok za apliciranje 30. septembar

Bosch Startup Harbour poziva inovatore da prijave projekte

InovacijePreduzetnikSrbija

14.9.2023 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bosch Startup Harbour poziva inovatore da prijave projekte Bosch Startup Harbour poziva inovatore da prijave projekte
Prepoznajući potencijal startap ekosistema u Srbiji, Bosch Startup Harbour, akcelerator program kompanije Bosch, ove godine prvi put otvara svoja vrata startapima u Srbiji. Program... Bosch Startup Harbour poziva inovatore da prijave projekte

Prepoznajući potencijal startap ekosistema u Srbiji, Bosch Startup Harbour, akcelerator program kompanije Bosch, ove godine prvi put otvara svoja vrata startapima u Srbiji.

Program se realizuje kroz odeljenje Bosch Digital u kome se razvijaju projekti nove generacije u oblasti interneta stvari (IoT), veštačke inteligencije (AIoT) i digitalizacije, navodi se u saopštenju.

Glavni fokus programa Bosch Startup Harbor je na tehnološkim startapima koji se nalaze u ranoj fazi razvoja. Pored povezivanja startapa sa ekspertima kompanije Bosch, vrednost koju program donosi ogleda se i u pristupu velikoj mreži stručnjaka i partnera u ekosistemu, individualnom mentorstvu i podršci u razvoju i validaciji tehnologija i biznis modela.

Ove godine se Bosch Startup Harbour fokusira na pet inovativnih tema za koje se startapi mogu prijaviti: Inovacije zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji i veštački stvorenim podacima; Kreiranje sadržaja za obuke uz pomoć generativne veštačke inteligencije; Razvijanje softvera za automatizovanu vožnju uz pomoć XR tehnologije; Komunikacija između ljudi i Metaversa uz pomoć pametnih senzora i Oblikovanje održivosti i digitalna industrijska revolucija.

Vukota Eraković, senior IT menadžer u kompaniji Bosch, kaže da kompanija kroz program želi da se poveže sa lokalnom startap zajednicom i primenjenim znanjem i iskustvom svojih stručnjaka doprinese poslovnoj validaciji, razvoju i daljem plasiranju zanimljivih tehničkih rešenja koja su trenutno dostupna u našoj zemlji.

“Program Bosch Startup Harbour je globalnog karaktera, s tim da se ove godine dodatno fokusiramo na startape iz Srbije, Poljske i Bugarske. Ovo je osmi ciklus programa kroz koji je do sada prošlo više od 40 startapa širom sveta, a neki od njih i dalje sarađuju sa našom kompanijom”, objašnjava Eraković.

Rok za prijavu startapa je 30. septembar, a više informacija nalazi se na zvaničnom Bosch Startup Harbour sajtu.

  • SUNCICA

    17.9.2023 #1 Author

    Bosch je najinovativniji od svih marki koje znam

    Odgovori

  • Zoran Stefanović

    19.11.2023 #2 Author

    Dali u opšte u Srbiji postoje kompanije koje su zainteresovana za dobre i profitabilne poslovne ideje, patente, pronalaske i inovacije? Z.S.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...