Imamuru vidi Srbiju kao atraktivnu destinaciju za sigurno poslovanje

Brnabić sa japanskim ambasadorom o jačanju saradnje dve zemlje

BiznisSrbija

12.9.2023 16:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Brnabić sa japanskim ambasadorom o jačanju saradnje dve zemlje Brnabić sa japanskim ambasadorom o jačanju saradnje dve zemlje
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novoimenovani ambasador Japana u Srbiji Akiru Imamuru razgovarali su o jačanju saradnje dve zemlje, saopštio je njen Kabinet,... Brnabić sa japanskim ambasadorom o jačanju saradnje dve zemlje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novoimenovani ambasador Japana u Srbiji Akiru Imamuru razgovarali su o jačanju saradnje dve zemlje, saopštio je njen Kabinet, a prenosi Beta.

Brnabić je rekla da je sveukupna saradnja Srbije i Japana na uzlaznoj putanji, kao i da postoji prostor da se bilateralni odnosi dodatno ojačaju.

Ona je izrazila nadu da će ambasador Japana nastaviti intenzivne aktivnosti  prethodnika, posebno kada je reč o privlačenju novih japanskih investicija u Srbiju kao atraktivnu destinaciju za sigurno poslovanje.

Brnabić je rekla da japanske kompanije, koje dolaze da posluju u Srbiji, koriste najsavremeniju tehnologiju i brinu o zaštiti životne sredine.

Ambasador Akiru Imamuru rekao je da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji i dodao da je važna stavka na tom putu orijentisanost Srbije na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...