Sajam vina, hrane i turizma okupiće oko 600 izlagača

Čadež: Srbija i region ocenjeni kao budućnost svetskog vinartsva

BiznisSrbija

16.11.2023 12:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Čadež: Srbija i region ocenjeni kao budućnost svetskog vinartsva Čadež: Srbija i region ocenjeni kao budućnost svetskog vinartsva
Predsednik Privredne komore (PKS) Srbije Marko Čadež izjavio je povodom otvaranja drugog sajma vina, hrane i turizma „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, da... Čadež: Srbija i region ocenjeni kao budućnost svetskog vinartsva

Predsednik Privredne komore (PKS) Srbije Marko Čadež izjavio je povodom otvaranja drugog sajma vina, hrane i turizma „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, da su Srbija i region ocenjeni kao budućnost svetskog vinarstva, navodeći da je to ocena čuvenog specijalizovanog magazina posvećenog vinu i svojevrsne rejting agencije „Falstaf“.

Čadež je kazao da će „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na Beogradskom sajmu će do 19. novembra okupiti oko 600 izlagača i više od 450 profesionalnih kupaca iz celoga sveta, sa svih kontinenata, ističući da su privrednici, preko specijalizovane platforme PКS, već zakazali 4.000 bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima, piše RTS, a prenosi Beta.

„Najveći evropski kupci, poput norveškog ‘Vinmonopolet’, britanskog ‘Novel Wines’, zatim ‘United Stars Corporation Group’ iz Кanade, ‘Merit Importadora’ iz Brazila i drugi, dolaze ovde da naprave posao. Ne postoji zemlja koja nije poslala svog najvećeg predstavnika da razgovara sa našim vinarima. Beograd je od danas svetski centar vina i očekujemo veliki broj posetilaca“, rekao je Čadež, saopštio je PKS.

On je pozvao je sve ljubitelje vina da dođu na Beogradski sajam i od sutra pa do nedelje probaju i kupe najkvalitetnija vina, navodeći da je prvi dan sajma biće otvoren za profesionalne kupce i zvanice.

Ukazao je da na sajam dolaze i najveća svetska imena kada je u pitanju ocenjivanje vina, zatim somelijeri, a kao prateće manifestacije biće organizovane izložbe hrane, rakija, začina, gastronomska takmičenja i predstavljanje turističkog potencijala.

Podsetio je da je „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ promovisana u protekloj godini na prestižnim svetskim manifestacijama i sajmovima, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame, premijera Severne Makedonije Dimitra Кovačevskog.

Čadež je, govoreći o učešću PКS na najvećoj tehnološkoj konferenciji Veb samitu, koji je održan ove nedelje u Lisabonu, ukazao da su ostvareni sjajni kontakti sa vodećim stručnjacima u svetu startapa.

„Povezali smo se sa našom inovativnom zajednicom od oko 400 ljudi koji su bili tamo i već od sutra sa njima krećemo u pripremu i razgovore o organizaciji Srpskog startap ostrva na sledećem Web samitu“, kazao je on.

Najavio je da će PKS u proleće 2024. u Beogradu, sa svetskom startap zajednicom Genom, organizovati veliki događaj, a biće reči, kako je naveo, i o mogućim operacijama iz Srbije.

  • nata

    16.11.2023 #1 Author

    Bas lepo

    Odgovori

  • Kata

    16.11.2023 #2 Author

    Samo napred

    Odgovori

  • SHALIMAR

    16.11.2023 #3 Author

    Mi i zemlje regiona imamo vrhunski kvalitet vina koji ce svet tek da proba…

    Odgovori

  • MAJA

    19.11.2023 #4 Author

    Ovo je odlična stvar za nasu zemlju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...