Prema poslednjem preseku više od 80 prijava

Đedović: Polovina lokalnih samouprava želi da subvencioniše postavljanje nove stolarije

BiznisSrbija

22.6.2023 17:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Đedović: Polovina lokalnih samouprava želi da subvencioniše postavljanje nove stolarije Đedović: Polovina lokalnih samouprava želi da subvencioniše postavljanje nove stolarije
Na adresu Ministarstva rudarstva i energetike stiglo je više od 80 prijava lokalnih samouprava, što je više od polovine, za dobijanje subvencija za unapređenje... Đedović: Polovina lokalnih samouprava želi da subvencioniše postavljanje nove stolarije

Na adresu Ministarstva rudarstva i energetike stiglo je više od 80 prijava lokalnih samouprava, što je više od polovine, za dobijanje subvencija za unapređenje energetske efikasnosti stanova i kuća, koje bi dalje usmerili ka građanima, rečeno je na sednici NALED–ovog Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub).

Kako je saopšteno iz NALED-a, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je tom prilikom podsetila da je Javni poziv za lokalne samouprave za energetsku sanaciju stanova i porodičnih kuća otvoren do sutra.

Prema poslednjem preseku prijavile su se 82 lokalne samouprave. Nadam se da će se taj broj dodatno povećati u finišu jer zajednički zadatak je da pomognemo građanima da uz značajne subvencije unaprede kvalitet života, smanje račune, a da u isto vreme trošimo manje energije i energenata. Verujem da ćemo uskoro potpisati i prve ugovore na osnovu Javnog poziva za energetsku sanaciju za javne objekte“, rekla je Đedović.

Izvršna direktorka NALED–a Violeta Jovanović je istakla da je zelena agenda prvi reformski prioritet organizacije, a u posebnom fokusu su razvoj cirkularne ekonomije, uvođenje „zelenih“ kriterijuma u postupke javnih nabavki i unapređenje položaja kupaca-proizvođača električne energije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...