priča vozača kamiona iz Srbije "tura duga osam godina"

Domaći podkast u selekciji međunarodnog festivala IFC na Islandu

KulturaLifestyleManifestacijeSrbijaSvet

19.5.2023 14:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Domaći podkast u selekciji međunarodnog festivala IFC na Islandu Domaći podkast u selekciji međunarodnog festivala IFC na Islandu
Epizoda audio dnevnika vozača  „Tura duga osam godina“, iz prve sezone podkasta „Za volanom“, uvrštena je u selekciju međunarodnog audio festivala IFC koji se... Domaći podkast u selekciji međunarodnog festivala IFC na Islandu

Epizoda audio dnevnika vozača  „Tura duga osam godina“, iz prve sezone podkasta „Za volanom“, uvrštena je u selekciju međunarodnog audio festivala IFC koji se od 21. do 24. maja 2023. godine održava na Islandu.

Priča vozača kamiona iz Srbije tako će biti prezentovana rame uz rame sa podkastima iz produkcije za BBC, New York Times i Deutschlandfunk Kultur.

“Moj povod za prijavu i učešće u podkastu bilo je negativno iskustvo koje sam doživeo kao vozač kamiona“, kaže Zoran Ivanić, vozač kamiona iz Bijeljine. “Hteo sam, i dobio priliku, da upozorim kolege vozače kako se život iz korena promeni samo u nekoliko trenutaka“.

Podkast „Za volanom“ je autorski projekat portala PlutonLogistics. Marija Kambić, glavna i odgovorna urednica sajta PlutonLogistics smatra da je pokretanje inovativnog podkasta koji u prvi plan stavlja lične priče bila dobra odluka.

“Vratili smo se audio formatu, kao izvornoj formi podkasta. Odlučili smo da mikrofon damo našim čitaocima, čija je profesija toliko autentična da su dodatna pitanja suvišna. Vozač kamiona nije samo zanimanje, već je životni poziv. Koliko je taj poziv živopisan i autentičan govori i prilika da se pojavimo na ovom prestižnom festivalu”, rekla je Kambić.

U konkurenciji više od stotinu audio snimaka iz 28 zemalja, ukupno 25 ostvarenja izabrano je za prikazivanje. Na toj prestižnoj listi našla se i podkast epizoda na srpskom jeziku „Tura duga osam godina“.

Audio dnevnik vozača Zorana Ivanića festivalska publika slušaće u društvu ostvarenja vodećih svetskih producenata i autora – nagrađivanog australijskog podkasta Pilow talk, BBC podkasta o borbi za ljudska prava Breaking Mississippi,  New York Times podkasta First Person, kao i podkasta nemačkog radija The CureHeilung aus dem Grab.

IFC AudioDocs festival, 49. po redu, uz podršku Evropske radiodifuzne unije (EBU), ove godine se održava u Rejkjaviku od 21. do 24. maja 2023. godine. Festival okuplja radijske i audio producente i autore iz Evrope i sveta.

 • LAV

  21.5.2023 #1 Author

  Bilo bi cudno da nemamo naseg kandidata za ovu vrstu festivala.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  21.5.2023 #2 Author

  Zanimljivo i mnogima ce znaciti u ovoj profesiji…

  Odgovori

 • Goga13

  8.6.2023 #3 Author

  Verujem da mnogi imaju šta da pokažu u ovoj oblasti.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...