Na prostoru EI radi oko 200 firmi sa 5.000 radnika

Država predala Nišu „najveći deo“ zemljišta u kompleksu Elektronske industrije

BiznisInfrastrukturaSrbija

21.3.2024 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država predala Nišu „najveći deo“ zemljišta u kompleksu Elektronske industrije Država predala Nišu „najveći deo“ zemljišta u kompleksu Elektronske industrije
Država Srbija predala je gradu Nišu najveći deo zemljišta na području nekadašnje Elektronske industrije tako da će vrlo brzo, možda već za mesec dana,... Država predala Nišu „najveći deo“ zemljišta u kompleksu Elektronske industrije

Država Srbija predala je gradu Nišu najveći deo zemljišta na području nekadašnje Elektronske industrije tako da će vrlo brzo, možda već za mesec dana, početi radovi na uređenju tog prostora, izjavio je gradski većnik zadužen za privredu Vladislav Marjanović.

Prema njegovim rečima, u početku će se raditi na „oplemenjivanju“ prostora Elektronske industrije kako bi dobio izgled industrijskog parka, a potom će početi izgradnja saobraćajnica i saobraćajne infrastrukture, objavila je agencija Beta.

„Grad će predvideti određena sredstva budžetom za izgradnju infrastukture“, izjavio je Marjanović nakon sastanka radne grupe čiji je zadatak rešavanje problema EI kompleksa i predstavnika firmi koje sada tamo posluju.

Marjanović je rekao da na prostoru nekadašnje Elektronske industrije postoje brojni problemi, od imovinskih preko infrastrukturnih do ekologije.

„Problemi su višedecenijski ali su rešavani ad hoc ili nisu rešavani već su gurani pod tepih. Inicijativa za rešavanje tih problema koju smo pokrenuli na predlog Privedno-ekonomskog saveta grada, najozbiljnija je u poslednje dve decenije“, ocenio je Marjanović.

On je istakao da su problemi u Elektronskoj industriji višedecenijski, tako da sada ne može da se očekuje da će se rešiti za dve nedelje ili dva meseca.

U EI kompleksu, kako je naveo Marjanović, trenutno radi preko 200 firmi sa oko 5.000 radnika.

Novinarima, kako je istakla Beta, nije bilo dozvoljeno da prisustvuju drugom po redu sastanku predstavnika radne grupe sa privrednicima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...